Consells per una revetlla de Sant Joan segura

Dimarts, 23 de juny de 2020 a les 13:30

A Vallirana està prohibit el llançament de coets i d'altres artefactes voladors de foc o l’encesa de fogueres per ser zona d'alt risc d'incendis forestals

Aquest any a causa de la COVID-19 se celebra un Sant Joan diferent, amb mesures de prevenció sanitàries que tenen la finalitat d’evitar possibles contagis i accidents per un mal ús del material pirotècnic.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Vallirana demana extremar les mesures de protecció i higiene i seguir les recomanacions establertes per la Conselleria d'Interior. Les més importants, les celebracions particulars amb un màxim de 20 persones, mantenir la distància mínima de 1,5m, una bona higiene de mans i l’ús de la mascareta. En el cas de fer ús de pirotècnia, és important no fer servir el gel hidroalcohòlic, ja que són incompatibles, i vigilar que les espurnes no toquin la mascareta.

D'altra banda, Vallirana és zona d'alt risc d'incendis forestals. És per aquest motiu que, tal com s'especifica en el ban municipal i d'acord amb la Llei 6/1988, forestal de Catalunya, la Llei 43/2003 de Monts, el Decret 64/95 de mesures de prevenció d'incendis, i la Llei 5/2003 de mesures de protecció en urbanitzacions, està totalment prohibit fer foc al bosc i a la franja de 500 metres que l'envolta, des del 15 de juny fins al 15 de setembre. Això afecta tot el terme municipal de Vallirana.

En concret no està permès encendre foc per a qualsevol mena d'activitat, excepte les barbacoes degudament protegides; abocar escombraries i restes vegetals que puguin ser causa de l'inici d'un foc; llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, ni utilitzar bufadors o similars en les obres que es facin a les vies de comunicació que travessin terrenys forestals. El llançament de coets i altres artefactes voladors de foc o l'encesa de fogueres serà especialment controlat i sancionat.

Seguiu aquestes recomanacions:

Celebracions amb grups reduïts de familiars i/o amistats.

Evitar les festes multitudinàries i les grans aglomeracions.

Mantenir la distància física mínima de 1,5m entre persones, rentar-se sovint les mans i utilitzar mascareta.

Si es manipulen productes pirotècnics, evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables. Són incompatibles.

Utilitzar mascaretes de cotó si es manipula pirotècnia per evitar cremades.

Evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

En la manipulació de petards:

No guardar petards a les butxaques.

No subjectar els petards amb les mans.

No posar els petards a prop de la cara ni del cos.

Utilitzar mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.

No llençar mai petards contra ningú.

Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.

No encendre cap petard dins les cases.

No llançar ni manipular petards des de balconades ni finestres.

Tenir cura del mobiliari urbà a l’hora de llançar un petard.

 

Darrera actualització: 23.06.2020 | 14:33