Continuen creixent els positius a l'ABS

Dissabte, 8 de gener de 2022 a les 09:00

441 casos entre Vallirana i Cervelló.

Continuen a l'alça els casos positius a l'ABS (Vallirana i Cervelló), segons indiquen les dades de contagis de covid a data 7 de gener de 2022, amb 441 casos.

L’actual situació epidemiològica ha suposat la pròrroga de les restriccions per fer front a l'augment exponencial de casos positius de COVID-19. Per tant, continua el toc de queda nocturn d’1 a 6 hores i el tancament de l'oci nocturn i les trobades no podran ser de més de 10 persones. Les mesures es mantindran fins al 20 de gener. Vegeu les mesures en aquest enllaç.

El dilluns 10 de gener els centres educatius reprendran l’activitat lectiva

Divendres al migdia es va publicar als mitjans de comunicació (vegeu enllaç) que la Comissió de Salut Pública ha acordat eliminar les quarantenes a l'educació infantil i primària per fomentar les classes presencials. Els departaments de Salut i Ensenyament estudien encara com aplicar la mesura, però sembla que està previst que no s'hagin de confinar tots els alumnes d'una classe quan hi hagi un positiu i no estiguin vacunats. Només es faran quarantenes quan hi hagi 5 casos o més d'infecció en una aula (o bé el 20% dels alumnes contagiats) en un període igual o inferior a 7 dies.

Si hi ha 4 casos o menys (o menys d'un 20% infectat) es consideraran casos esporàdics i no es recomana quarantena. La mesura no fa distinció d'edat, però afecta especialment els alumnes de primària (5-11 anys), que encara no estan vacunats amb la paula completa.

Fins divendres al migdia la informació de Salut era que els nens i nenes no vacunats havien de fer una quarantena de 7 dies (sense prova diagnòstica) i els vacunats, amb la pauta completa, un test d'antígens i tornar a l'aula si el resultat era negatiu. A mesura que s'informin de les noves mesures i protocols, ampliarem aquesta informació.

 Vacunació

És també molt important, per millorar la situació, incrementar les xifres de vacunació. Poden femanar cita per a les dosis de record la població major de 40 anys i continua oberta la campanya per a infants d'entre 5 i 11 anys. La podeu demanar a https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/

Certificat covid

Cal fer servir el certificat COVID digital per accedir a l'interior de bars, restaurants, celebracions amb ball en recintes tancats, gimnasos i residències.

Darrera actualització: 07.01.2022 | 19:38