CORONAVIRUS: Noves mesures (Divendres 13 -14 h)

Divendres, 13 de març de 2020 a les 14:00

Es tanca l’atenció presencial a l’Ajuntament, excepte en casos d’urgència amb cita prèvia, i es reforça l’atenció telefònica.

13/03/2020. El comitè de coordinació i seguiment de l’evolució del coronavirus de Vallirana s’ha reunit aquest migdia per avaluar la situació de la pandèmia del coronavirus i les decisions i recomanacions emeses per la Generalitat que manté activat el PROCICAT en fase d’EMERGÈNCIA 1 per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

El comitè ha decidit mantenir les mesures ja adoptades i ampliar-les amb les següents:

·       Es tanca la Biblioteca Josep Maria López Picó.

·       Es recomana, segons indicacions de la Generalitat el tancament, a les instal·lacions esportives, públiques i privades, a tancar.

·       L’atenció presencial a les dependències municipals només es farà mitjançant cita prèvia i si és estrictament necessària. Es pot sol·licitar als següents números de telèfon:

o   Ajuntament: 93 683 08 10

o   Serveis Socials: 93 683 05 11

o   Casal de Joves: 93 683 23 34

o   Casa Mestre: 93 683 22 62

o   Serveis Tècnics: 93 683 36 05

o   Masia Molí de Can Batlle: 93 683 27 38

·       S’insisteix en la responsabilitat personal per minimitzar la propagació del virus amb mesures com:

o   Evitar els desplaçaments innecessaris

o   Les persones de més de 65 anys o que pateixen malalties cròniques o pluripatològiques o amb estats d’immunosupressió, han d’adoptar les següents mesures:

§  No abandonar la seva llar o residència excepte en casos d’estricte necessitat, i en qualsevol cas han d’evitar els espais de concurrència pública on no sigui possible que es mantingui una distància de seguretat interpersonal d’almenys un metre.

§  Evitar fer ús dels mitjans de transport públic, urbà, interurbà i suburbà.

o   Seguir amb totes les pautes d’higiene establertes.

Es mantenen les que ja s’havien pres com:

·       La suspensió de tots els actes i esdeveniments esportius, lúdics i culturals previstos al municipi fins al 27 de març.

·       La cancel·lació dels tallers i cursos municipals, que es realitzen al Casal de Joves, la Masia Molí de Can Batlle, la Casa Mestre i l’Escola de Música, del 13 al 27 de març.

·       Queden suspesos els entrenaments de les entitats esportives.

L’Ajuntament de Vallirana reitera la necessitat de seguir la informació i les recomanacions de fons oficials, actualitzades i fiables, i informarà a través dels seus canals de comunicació de qualsevol canvi o modificació que es produeixi.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 12:52

Imatges

Infograma Coronavirus 13 març