Des d’avui, prohibit fer foc al bosc

Dimarts, 15 de de març de 2022 a les 14:35

Fins al 15 d’octubre, només es poden fer cremes amb autorització

El 15 de març s’obre el període de risc d’incendis que prohibeix encendre foc en terrenys forestals i a menys de 500 metres d’aquests terrenys, fins al 15 d’octubre, segons les mesures de prevenció d’incendis forestals del decret 64/95. En aquest període només es pot fer foc a partir d’una autorització del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Dins aquests set mesos hi ha el període del 15 de juny al 15 de setembre que és considerat com d’alt risc d’incendis on continua estant prohibit encendre foc i és extremadament difícil rebre autorització per a qualsevol classe de crema.

Durant la resta de l’any, del 15 d’octubre al 15 de març, es pot tramitar les activitats de crema de restes vegetals per mitjà d’una comunicació de crema als ajuntaments o directament al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

És important tenir en compte que qualsevol activació especial del Pla Alfa (onada de calor, sequera, vent...) de l’INFOCAT ((Pla d’Emergència de Catalunya per Incendis Forestals), pot deixar sense efecte les autoritzacions atorgades, sigui quan sigui que s’hagin concedit.

Darrera actualització: 15.03.2022 | 14:35