El Parlament aprova la resolució per l’obertura d’un servei de suport intensiu per a l’escolarització inclusiva a l’Institut Vall d’Arús

Dimecres, 6 de juliol de 2022 a les 16:00

“És important que els i les alumnes de secundària amb necessitats educatives especials puguin disposar dels recursos i l’ajuda professional necessària per al seu desenvolupament escolar”, ha dit la regidora d’Educació Isabel Villafaina després de la seva aprovació.

Després de molts anys de reclamacions a la Generalitat de Catalunya per part de la regidoria d’Educació perquè Vallirana pugui disposar dels recursos necessaris per donar suport als alumnes de secundària amb necessitats educatives especials i a les seves famílies, el Parlament va aprovar ahir una resolució per l’obertura d’un servei de Suport Inclusiu per a l’Escolarització Inclusiva (SIEI) a l’Institut Vall d’Arús per al curs 2022-2023.

La regidoria d’Educació ha traslladat a la Generalitat en reiterades ocasions, sense rebre resposta, que a Vallirana el servei de Suport Inclusiu existeix a infantil i primària, però no en l’etapa d’educació secundària. Un fet que deixa a l’alumnat adolescent mancat dels recursos necessaris. Ha estat, per tant, l’altaveu a una demanda que ha posat de manifest l’Institut Vall d’Arús a les reunions periòdiques amb la regidoria. Aquesta demanda també es va ratificar pel Consell Municipal d’Educació en el darrer plenari.

“Estem molt satisfets per la fita aconseguida. No ha estat fàcil i portem molts anys lluitant conjuntament amb l’Institut Vall d’Arús i la comunitat educativa perquè sigui una realitat. És important que els i les alumnes de secundària amb necessitats educatives especials puguin disposar dels recursos i l’ajuda professional necessària per al seu desenvolupament escolar. Treballem per la inclusivitat a l’escola pública i aquest és un exemple d’això”, ha dit la regidora d’Educació, Isabel Villafaina després de l’aprovació de la resolució.

La proposta s’ha treballat des del consistori local amb el Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar i es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups del Parlament i l’abstenció d’ERC i JxC. La CUP no s’hi va presentar.

Els SIEI (Suports Intensius per l'Escolarització Intensiva) són dotacions extraordinàries de professionals que s’hi incorporen a la plantilla de l’institut com a recursos intensius per atendre als alumnes amb necessitats educatives especials.

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, i el primer tinent d’Alcalde, Òscar Suñé, van estar presents ahir al Parlament de Catalunya durant l’aprovació de la proposta de resolució sobre l’obertura d’un servei de suport intensiu per a l’escolarització inclusiva a l’Institut Vall d’Arús de Vallirana pel curs 2022-23.

Darrera actualització: 06.07.2022 | 16:57

Imatges