El ple aprova ajuts escolars i pel transport públic

Divendres, 28 de febrer de 2020 a les 11:45

En la primera sessió que va utilitzar el sistema de vídeo-acta

28/02/2020. L’Ajuntament de Vallirana va posar en funcionament el sistema de vídeo-acta per a les sessions del Consistori. Així el primer punt de l’ordre del dia del ple d’ahir dijous 27 de febrer va ser aprovar l’entrada per urgència del punt que aprovava la utilització d’aquest sistema com a acta de les sessions. Durant el ple, entre altres punts, es va aprovar en dos punts les bases d’ajuts econòmics com van ser el destinat al material escolar i llibres per a les famílies per al curs 2020-2021, i el del foment del transport públic.

La novetat de la vídeo acta també inclou la transmissió en directe del ple per streaming des del canal de Youtube “Plens Municipals Ajuntament de Vallirana”. En aquest espai web el ple ja queda penjat en acabar la sessió. Pròximament s’activarà la plataforma de les vídeo actes de l’Ajuntament on es podran consultar els diferents punts i intervencions dels regidors i regidores.

La resta de la sessió, va incloure 13 punts més entre els quals hi havia mocions dels grups PSC, ECP i ERC. Les votacions de la sessió van ser les següents:

1.      Aprovació de la urgència del punt de la implantació del sistema de vídeo actes en els plens municipals. Es va aprovar la urgència per unanimitat.

2.      Aprovació de l’acta de la sessió del 30 de gener de 2020. Es va aprovar per unanimitat.

3.      Bases reguladores dels ajuts econòmics per a material escolar i llibres per a les famílies per al curs 2020-2021. Es va aprovar per unanimitat.

4.      Bases reguladores per a la concessió d’ajuts per al foment del transport públic. Es va aprovar per unanimitat.

5.      Actualització del conveni tipus per a l’assumpció de la gestió informatitzada del padró d’habitants (AGIPH), a la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte Vallirana Ets Tu (VET) que es va abstenir.

6.      Nomenament d’un representant d’aquest ajuntament al Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat (CES). Es va aprovar amb els vots favorables de PSC, Cs i JxV, i l’abstenció d’ERC, VET i ECP.

7.      Adhesió al conveni de col·laboració entre l’Agenda Estatal de l’Administració Tributària i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en matèria de subministrament d’informació de caràcter tributari a les entitats locals. Es va aprovar per unanimitat.

8.      El punt d’urgència d’implantació del sistema de vídeo actes es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte VET que es va abstenir.

9.      Moció del PSC (ERC s’hi va adherir) de reclamació de danys elèctrics pel temporal Glòria. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte ECP que es va abstenir.

10.   Moció d’ECP (ERC s’hi adhereix) per garantir uns pressupostos més socials a Catalunya i per millorar el finançament dels ens locals. No es va aprovar. Hi van votar a favor ERC, ECP i JxV, es va abstenir Cs i un vot de VET, i en contra van votar PSC i l’altre vot de VET.

11.   Moció d’ERC per a la creació d’un canal de Telegram de l’Ajuntament de Vallirana. Es va aprovar amb els vots favorables dels grups PSC, ERC, Cs, ECP, l’abstenció de la regidora de VET, i el vot en contra del regidor de VET.

El ple va cloure amb la informació d’alcaldia on es va donar compte dels decrets d’alcaldia, de les actes de la Junta de Govern, la informació dels regidors i regidores de l’equip de govern, i finalment amb els precs i preguntes.

Darrera actualització: 28.02.2020 | 11:50