El ple aprova el pressupost municipal 2021

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 12:10

Contempla un increment del 18% sobre el 2020

La sessió ordinària del ple, celebrada ahir dijous 26, va servir per aprovar el pressupost municipal per al 2021, amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern del Partit Socialista de Catalunya (PSC), l’abstenció de la regidora de Ciutadans, i els vots contraris de la resta de grups del consistori, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Vallirana ets Tu (VET), En Comú Podem Vallirana (ECP), i Junts per Vallirana (JxV).

El pressupost municipal pel 2021 incrementa el del 2020 en un 18%, si bé gran part d’aquest increment es concentra en el projecte d’urbanització de la Barquera necessària per a la construcció d’un parc públic d’habitatge al municipi i que requereix el conveni amb l’INCASOL.

Durant la sessió els diferents representants de l’oposició van exposar els motius del seu vot (ho podeu veure en la gravació del ple que està penjada al canal de YouTube dels plens municipals), i l’alcaldessa i diversos regidors de l’equip de govern van destacar els principals punts a destacar del pressupost i van donar resposta als dubtes de l’oposició.

Segons l’alcaldessa Eva Martínez, es tracta d’un pressupost condicionat per la situació de la COVID-19 i per tant pensat per ajudar les famílies i els diferents sectors afectats per aquesta crisi sanitària i econòmica. Tot i això, també és un pressupost per fer front a diversos problemes de Vallirana com són la necessitat d’una forta inversió als barris i als serveis municipals com són la recollida de residus, la neteja viària, la prevenció d’incendis o el control de la vegetació.

Alguns dels aspectes destacats van ser la congelació de taxes i tributs, i els increments a Serveis Socials amb 50.000 € i a Promoció Econòmica amb 80.000 € més que el 2020. En aquest darrer punt es va fer esment als 60.000 € d’ajuts al teixit comercial que es van aprovar en el ple d’octubre i als 75.000 € per al foment de l’ocupació.

Durant el ple es van tractar altres punts que podeu veure en el vídeo i que us recordem en el document adjunt on trobareu els resultats de les votacions.

Darrera actualització: 23.02.2021 | 13:30