El Ple aprova una modificació de crèdit que destina més de tres milions d’euros a la qualitat i la quantitat de l’aigua

Divendres, 31 de maig de 2024 a les 14:37

Podeu veure el vídeo del Ple de maig al canal de Youtube Plens municipals Ajuntament de Vallirana.

La sala de plens va acollir ahir la sessió ordinària del ple de maig. Un Ple que va servir, entre d’altres, per aprovar de manera definitiva l’ocupació directa de terrenys sotmesos a cessió al barri de Pinars, que suposa un pas més per a solucionar els dèficits urbanístics de Pinars, i l’aprovació provisional de la modificació puntual del pla general d’ordenació de Vallirana, a l’àmbit limitat pels carrer Major, Pau Casals i Miquel Batlle (“Illa del Casino Valliranenc”).

Els punts més destacats de la sessió van ser els referents a l’aprovació de col·laboració entre l’Ajuntament de Vallirana i l’ens d’abastament d’aigua TER Llobregat per a l’execució de les obres de connexió del municipi, que millorarà la quantitat i la qualitat de l’aigua al municipi, i que suposa el pagament de 2.440.188,62. €. Uns diners que està previst que es pagui en 15 quotes.

La modificació de crèdit que es va aprovar està pensada, especialment, per destinar els màxims recursos les inversions en xarxa d’aigua o clavegueram amb 802.873 €, per material tècnic per a l’arxiu municipal de 121.000 €, mobiliari urbà de 15000 €, inversió en reposició d’ascensors i instal·lacions municipals de 20.000 €. Els més de dos milions d’euros del conveni amb ATL també surten d’aquesta modificació de crèdit.

Pel que fa a la liquidació del pressupost de 2023, s’informa que hi ha un resultat positiu de 921.418 € i un romanent líquid de despeses generals de 7 milions d’euros.

Als punts de precs i preguntes es va parlar sobre la situació actual de la terbolesa de l’aigua als barris afectats, de la roda del molí, la ubicació de l’Escola d’Adults, les reivindicacions dels treballadors/es de la brigada municipal, la denúncia a antifrau pel cas de les juntes de govern i les urgències al CAP.

Podeu veure el vídeo del Ple de maig al canal de Youtube Plens municipals Ajuntament de Vallirana.

Darrera actualització: 05.06.2024 | 09:19