El projecte de la variant de les Casetes a licitació

Dijous, 29 de juliol de 2021 a les 10:00

L’Ajuntament hi prioritza la seguretat a la zona d’accés a Can Julià i Polígon Industrial

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana va iniciar a finals del mes de juny la licitació de la redacció de les obres de la variant de les Casetes. Les ofertes es poden presentar fins al setembre.

Prioritats per a l’Ajuntament

Des de l’Ajuntament s’insisteix molt en les millores que cal tenir en compte a l’accés i sortida del barri de Can Julià i les Casetes tant per a vianants com per a vehicles, així com a la zona d’accés al polígon industrial. Així s’ha exposat en les diferents reunions mantingudes al llarg dels anys amb Demarcació de Carreteres perquè ho tingui en compte en la redacció del projecte i també mentre no s’inicien les obres.

La licitació i el projecte

El Ministeri ha licitat la redacció del projecte per un pressupost base de 600.000 euros. En concret per a la redacció del projecte de traçat i construcció de rectificació de corbes i variant de la travessia de Casetes d'en Muntaner, a la carretera N-340.

Segons el Ministeri, actualment passen per aquest tram, uns 20.000 vehicles diaris, una quantitat que es preveu a l’alça des de l’entrada en funcionament de la variant de Vallirana.

El projecte compta per tant amb aquestes dues grans actuacions:

  • Rectificació de les corbes del traçat de l’N-340 entre Can Julià i el polígon de Can Prunera, amb una secció d’un carril por sentit, i un carril addicional per a vehicles lents en sentit Vilafranca del Penedès.
  • Variant de Casetes d’en Montaner de l’N-340, entre el polígon Can Prunera y la rotonda oest de la Variant de Vallirana (entrada a les Casetes des del nucli urbà del municipi). Es preveu dotar a la nova carretera d’una secció de dues calçades amb dos carrils cada una de 3,5 metros d’amplada.
Darrera actualització: 12.01.2022 | 11:59