El TAD de Vallirana referent i exemple de Bones Pràctiques

Divendres, 3 de febrer de 2023 a les 11:15

El regidor Jordi Urrea va exposar a l’ACM el funcionament i l'èxit del Transport a Demanda de Vallirana

Vallirana va ser present ahir a la seu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) amb el regidor de Barris, Planejament, Seguretat i Mobilitat, Jordi Urrea, qui va estar convidat per explicar el projecte del Transport a demanda (TAD) de Vallirana com a exemple de bones pràctiques i referent de bon funcionament.

Es tractava d’un acte organitzat per la Fundació Municipalista d’Impuls Territorial de l’ACM i l’Associació de Municipis per al Transport Urbà sota el títol: El transport col·lectiu a demanda com a resposta a les necessitats de mobilitat no cobertes.

Durant la sessió, Jordi Urrea, va exposar el projecte Vallibús TAD, el seu funcionament a través d’una APP amb 89 parades diferents dins del municipi per oferir aquest servei al 80% de la població, deixant una línia regular pels nuclis més allunyats. El regidor valliranenc va afirmar: "El transport a demanda a Vallirana consta de 89 parades mitjançant una línia regular que fa el servei durant unes hores. Funcionem amb un núvol de parades que es demanen al moment”.

El transport a demanda és un sistema de transport públic que abasteix, especialment, als municipis amb zones habitades disseminades o allunyades del nucli urbà. En aquests llocs cal un servei de transport públic diferenciat del tradicional.

Per això, la jornada va comptar amb una taula rodona amb representants municipalistes per exposar les seves experiències i punts de vista. A part de l’Ajuntament de Vallirana hi van ser presents el Consell Comarcal del Berguedà, La Vall d’en Bas i Terrassa.

A la taula rodona també s’ha parlat dels reptes de futur, on el transport és un dels pilars principals, ja que no es poden oferir tots els serveis a totes les poblacions de Catalunya.

Darrera actualització: 03.02.2023 | 11:12

Imatges