Es crea el Consell per la Reactivació Social i Econòmica de Vallirana

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 17:00

S'aproven les bases d'ajudes al comerç i al foment de l'ocupació amb un import inicial de 147.000 €

El ple de dijous, que es va poder seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, va aprovar per unanimitat la creació del Consell per a la Reactivació Socials i Econòmica de Vallirana que vol fer front a la situació de crisi derivada de la COVID-19. En aquesta mateixa línia es van aprovar les bases d’ajuts al comerç local i per al foment de l’ocupació al municipi. Unes bases que es van incloure d’urgència a la sessió d’ahir.

Consell per a la Reactivació Social i Econòmica

Es crea amb l’acord de tots els grups del Consistori amb la finalitat de donar resposta urgent a les diferents crisis que ha generat el Coronavirus. Estarà format per 25 persones entre les quals hi haurà, a part de la representació de regidors i regidores, entitats, botiguers, empresaris, sindicats, taula feminista, ciutadans a títol individual, representants sanitaris i del món educatiu. Pròximament s’informarà com es poden presentar les persones que hi vulguin formar part, tant en representació d’algun col·lectiu com a títol individual.

Ajuts al comerç i per a l’ocupació

El ple va tractar d’urgència les bases de dos ajuts també vinculats a la situació actual. En primer lloc es van aprovar les bases de subvencions de suport al teixit comercial i del servei de proximitat de Vallirana afectat per la COVID-19, amb una dotació de 72.000 €. I en segon lloc, es van aprovar les bases de les subvencions del foment de l’ocupació i millora de l’entorn laboral amb una quantitat de 75.000 €.

Declaració pel tancament de Nissan

En el ple també es va fer públic un manifest de tot el Consistori de rebuig a la decisió de Nissan de tancar les seves fàbriques a Catalunya. En aquest punt es va comptar amb la presència de Carlos de Pablo, d’UGT, i de Josep M. Romero, de CCOO, que van exposar el total desacord dels sindicats davant la decisió de la multinacional nipona.

A part d’aquests punts es van tractar altres temes com les subvencions a entitats esportives i culturals, les bases dels premis literaris, una modificació de crèdit, una rectificació de l’inventari municipal, així com una moció d’urgència presentada per ERC sobre el pagament dels ERTOs.

En el quadre adjunt us detallem les votacions en cadascun d’aquests punts

El ple es va tancar amb les informacions de l’alcaldia i els precs i preguntes tant de regidors i regidores com del públic que les va fer mitjançant el xat del canal de Youtube. El principal tema dels precs i preguntes va ser la situació de l’aigua a Vallirana que va generar un intens debat que podeu veure a la gravació del ple. La sessió va durar 4 hores i 40 minuts.

Darrera actualització: 30.05.2020 | 12:54