Es presenta el primer Pla d’Igualtat de Gènere del municipi

Divendres, 18 de de març de 2022 a les 13:50

Dimecres 23 de març, a les 18 h, a la Masia Molí de Can Batlle. Podeu consultar el document.

Amb la finalitat de fer partícip a la ciutadania d’un tema cabdal per al consistori local com és la igualtat de gènere, l’Ajuntament de Vallirana organitza per dimecres vinent la presentació del primer Pla d’Igualtat de Gènere de Vallirana i el Pla d’acció previst pels anys 2022-2025, abans de la seva aprovació al ple municipal. Així mateix ,ahir es va presentar el Pla a tots els membres del consistori local per la seva consideració i participació en la seva aprovació. 

El Pla d’Igualtat de Gènere de Vallirana és un full de ruta que consolida la voluntat i el compromís del consistori local de desplegar polítiques d’igualtat per aconseguir un municipi més igualitari en el que dones i homes gaudeixin d’iguals oportunitats i condicions per al seu desenvolupament personal, social i professional.

És una eina de planificació estratègica que proposa objectius i mesures per treballar de manera efectiva en diferents àmbits que afecten la vida de les persones (participació, vulneració de drets fonamentals, qualitat de vida, treballs....), de manera que les dones puguin accedir en igualtat de condicions als llocs de decisió, fomentant una major coresponsabilitat de les tasques de cura, apoderant les dones per gaudir d’una vida lliure de violències, i on es reconeixen les seves veus en la vida cultural, política, social i econòmica.

Els objectius i les accions que recull aquest Pla són fruit d’un procés de diagnòstic que ha estat possible a partir de l’anàlisi de dades estadístiques i de les aportacions recollides en les diferents accions de consulta desenvolupades amb la ciutadania, com és el cas del taller que es va fer al mes de desembre, i amb el suport de la Taula Feminista, del personal polític i tècnic de l’Ajuntament i de les entitats socials de Vallirana.

El Pla d’Igualtat de Gènere de Vallirana s’estructura en cinc eixos:

  • COMPROMÍS POLÍTIC AMB LA IGUALTAT DE GÈNERE
  • RECURSOS PER COMBATRE I PREVENIR LES VIOLÈNCIES MASCLISTES
  • FOMENT DELS DRETS CIVILS, LA COEDUCACIÓ I QUALITAT DE VIDA DES DE LA PERSPECTIVA DE LES PERSONES
  • REFORMULACIÓ DELS USOS DELS TEMPS I DELS TREBALLS
  • RECONEIXEMENT I FOMENT DEL LIDERATGE I LA PARTICIPACIÓ DE LES DONES

Dimecres vinent, dia 23 de març, la Masia de Can Batlle acollirà la presentació pública d’aquest Pla. Un acte obert a tothom que servirà per a conèixer la planificació municipal envers aquest àmbit.

Podeu consultar-lo al document adjunt.

Darrera actualització: 21.03.2022 | 09:27