Es presenta “La mujer del miliciano”

Divendres, 10 de març de 2023 a les 08:45

L’obra d’Aureli Vázquez, guanyadora del I Premi de Novel·la Històrica de Vallirana

La Masia Molí de Can Batlle va ser l’escenari escollit per fer la presentació oficial de La mujer del miliciano d’Aureli Vázquez, l’obra guanyadora del I Premi de Novel·la Històrica de Vallirana. L’acte va comptar amb la presència de l’autor que va mostrar el seu agraïment tant a l’Ajuntament com a l’editorial Diëresis per la iniciativa del premi i la seva publicació.

Van presidir l'acte, conjuntament amb l'autor, l'alcaldessa Eva Martínez, el regidor de Cultura Joan Manel Arrabal, el periodista i escriptor valliranenc impulsor del premi Raul Montilla, i José Angel Martos editor de l’editorial Diëresi @eddieresis.

Ens els seus parlaments, tots van coincidir en la qualitat de la novel·la guanyadora, i del nivell que van tenir altres obres del premi. La mujer del miliciano vol ser la història d’una dona anglesa que arriba a la Ciutat Comtal perquè el seu marit vagi al front de guerra a lluitar contra els nacionals i ofereix així, també, un retrat de la Barcelona de l’inici de la guerra civil a partir de les vivències de la protagonista. Tal com va dir l’Aureli Vázquez, és una novel·la inspirada en la seva admiració per George Orwell i el llibre “Homenatge a Catalunya” d’on hi rescata la, gairebé anònima en el relat, dona d’Orwell per construir-hi la novel·la.

També van assistir a l'acte per part de l'equip de govern el regidor Jordi Urrea i la regidora Isabel Villafaina, i per part de l’oposició el regidor d'ERC Albert Isidro. Així com la directora de la Biblioteca, Eva Cañadas, i Francesc Ollé en representació d’Amics de Vallirana, entitat que s’ha involucrat en l’organització del premi.

Es van poder adquirir exemplars de la novel·la que l'autor va signar en acabar la presentació.

Darrera actualització: 10.03.2023 | 08:45