Es publiquen les mesures que el Govern de la Generalitat vol aplicar de cara al Nadal

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 12:15

Tot i així, està previst que avui el govern de la Generalitat anunciï que dilluns no es passarà al segon tram, per la qual cosa aquestes mesures encara estan pendents de l’evolució de la covid-19

El govern de la Generalitat va anunciar ahir les mesures que es volen aplicar de cara al Nadal, tant pel que fa a les celebracions familiars com a la restauració i els actes culturals i esportius i el comerç (vegeu enllaç adjunt). Unes mesures que preveuen les trobades de Nadal amb deu persones com a màxim i amb dues bombolles de convivència. També es retarda el toc de queda nocturn a dos quarts de dues de la matinada les nits de Nadal i de Cap d'Any, i a les onze la nit de Reis.

En el Pla es recomana que les bombolles de Nadal es formin amb grups de convivència que ja tenen un contacte proper, tant per distància física com per freqüència de contacte, com poden ser pares, fills, germans o amics que visquin a prop del domicili. I es demana evitar la interacció física amb persones de contacte no habitual, com poden ser familiars o amics que visquin lluny o amb qui faci mesos que no es té contacte.

Avui, però, està previst que el govern anunciï que dilluns no es passarà al segon tram, tenint en compte que el comitè tècnic del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha arribat a la conclusió que segons les dades epidemiològiques no es donen les condicions per passar al segon tram de la desescalada.

Les dades publicades dijous indiquen que la velocitat de contagi es troba per sobre dels 0,9 punts, per sobre del llindar establert com a condició per passar al segon tram.

Aquesta decisió implica que hauran de passar 15 dies més fins que es torni a revisar si hi ha condicions per relaxar les restriccions sanitàries segons el pla establert.

La previsió del govern era arribar al Nadal amb el tercer tram de desescalada, de manera que, al no haver-se assolit, cal saber si encara es mantindran les excepcions que ahir va anunciar l'executiu català. Una evolució desfavorable dels indicadors de la pandèmia podria posar en risc la limitació a 10 persones en les trobades nadalenques i la relaxació del toc de queda fins a dos quarts de dues de la matinada el dia de Nadal i Cap d'Any i fins les 11 la nit de reis.

Darrera actualització: 03.12.2020 | 12:41