Escapades solidàries per viure un Nadal diferent

Dilluns, 22 de desembre de 2008 a les 00:00
Quan s’acosta el Nadal, diverses ONG ofereixen propostes de viatges solidaris aprofitant les festes. N’hi ha de tota mena: camps de treball, viatges de turisme responsable, estades solidàries, etc. La majoria es fan a països del Sud i es programen perquè els viatgers coneguin noves cultures i convisquin amb les comunitats locals.
Aquí t’oferim un recull de viatges que pots fer durant les festes nadalenques i que encara tenen places lliures:

1.- Conviure amb el poble kurd a Istambul o a l’Atles marroquí: l’organització de solidaritat i desenvolupament SODEPAU organitza 2 viatges. el primer per conviure amb la població kurda del Kurdistan (Turquia) – del 28 de desembre al 4 de gener. I el segon es farà del 26 de desembre al 4 de gener per conviure amb les comunitats rurals de l’Atles i del Sàhara.

2.- Camps de treball a Malàisia, Tanzània, Vietnam... i molts altres llocs: el Servei Civil Internacional (SCI) programa com cada any per a finals de desembre i principis de gener un seguit de camps de treball a l’estranger. Informa-te’n, n’hi ha una vintena de previstos per aquestes dates, i alguns per després de Nadal.

3.- Allunyar-se de casa... i fer turisme responsable: Algèria, Etiòpia, el Marroc, l’Índia, el Brasil, Madagascar i molts altres racons desconeguts. Aquesta és la proposta nadalenca de turisme responsable que fa l’agència de viatges solidaris TERRES LLUNYANES. D’altra banda, l’agència de viatges solidaris ISMALAR RUTAS també proposa, als que tinguin fam de viatjar a algun punt de l’Àfrica, la visita de petits poblets de Marroc, del Sàhara, del Senegal, de Mali o de Mauritània.

+info: www.jove.cat
Darrera actualització: 26.11.2018 | 16:15