Està previst que dilluns 23 de novembre comenci l’obertura progressiva d’activitats

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 11:00

El Tram 1 de la desescalada inclou l’obertura de la restauració, instal·lacions culturals i esportius

Segons ha informat la Generalitat de Catalunya, dilluns està previst l’inici de l’obertura progressiva d’algunes activitats a tot Catalunya afectades per la COVID-19. Una decisió que s'emmarca dins un pla de 4 trams de desescalada presentat pel govern de la Generalitat que, després de l'aprovació del Procicat, s'anirà avançant, prorrogant o revisant cada 15 dies en funció de l'evolució de la pandèmia.

Bars i restaurants: Obertura de terrasses amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules i una limitació de 4 persones per taula excepte grups bombolla. Els interiors podran obrir amb la limitació d’aforament del 30% i amb bona ventilació. La distància mínima entre taules és de 2 metres. Horari d'obertura: de les 6 del matí a les 21.30h. A partir de les 18h, només per sopars.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts: Obertura amb un 50% de la capacitat i màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions al 50%.

Instal·lacions i equipaments esportius: a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés i en espais tancats amb màxim del 30%.

Comerços: 30% de l’aforament en petit comerç de menys de 800 m² i mercats no sedentaris. En els més de 800 m², aplicació de l’aforament sobre el total de la superfície de venda.

Extraescolars:

Activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar.

Activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins un màxim de 6 alumnes per aula.

Activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.

Mobilitat:

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.

Municipis: restringida l’entrada i sortida des de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns.

No es pot circular pel carrer de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte causes justificades.

Activitats socials

6 persones màxim, excepte bombolles de convivència.

Es mantindran tancats els centres comercials, excepte les botigues de primera necessitat com farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i d'alimentació que hi hagi a dins.

Poden obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic pròxim, com perruqueries i centres d'estètica, amb cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis. I, d’altra banda, continuaran tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, i no es poden celebrar actes de festa major.

A les empreses es recomana el teletreball excepte quan no sigui possible; caldrà un justificant. No es poden fer congressos, convencions, fires o actes similars

 

Darrera actualització: 20.11.2020 | 11:07