Jornada de Festa al Carrer

Dilluns, 29 de setembre de 2008 a les 00:00
Dissabte 20 de setembre va ser un dels dies més assenyalats de la Festa Major de Sant Mateu. Especialment, per la celebració d'activitats com la Cercavila de la flama del Correllengua i el Correfoc. A més, també es va poder gaudir de les meravelles del circ i del tradicional sopar popular.

Dissabte 20 de setembre va ser una de les tardes més importants de les festes de Sant Mateu, animada pel lema “No passis per casa”. La festa va començar a dos quarts de set de la tarda a l'Espai Cívic les Sedes on es va fer un espectacle de circ, a càrrec de la Companyia “Tilt”. Atrets per la màgia que desprèn tot el que envolta el circ, molts vallirenencs i valliranenques es van acostar per veure l'actuació. Així doncs, mentre els més petits s'ho miraven bocabadats, els més grans somreien recordant moments de la seva infantesa. No hi van faltar les acrobàcies, ni els tocs d'humor amb el clàssic “clown”, ni tampoc una bona xocolatada, organitzada per la Creu Roja.
Després del Circ, es va procedir a l'encesa de la flama del Correllengua i es va donar el tret de sortida a la cercavila. La flama va recórrer els carrers de Vallirana, acompanyada pels grallers “El vent de la bèstia” i el so dels tambors de la Batucada Bringadeira.
En arribar al balcó de la Casa de la Vila, hi va haver la lectura del manifest del Correllengua i els diables es van encarregar de fer el pregó de Festa Major –com sempre, ple de sàtira i bon humor. A continuació, els grallers van interpretar l'himne dels Segadors.
Un cop finalitzats els actes més solemnes de la festa, es va encendre el Correfoc amb la flama del Correllengua i va començar el ball dels Diables Banyuts que aquest any va comptar amb la presència de tres colles convidades. Els carrers van quedar il·luminats, doncs, pels petards dels diables i de l'Apocaleus-Drac de set caps que es van desplaçar fins a la plaça Sant Domènec amb els seus balls endiablats. La jornada de dissabte va finalitzar amb el tradicional sopar popular al Poliesportiu municipal. Un sopar de germanor que va transcórrer amb normalitat i que serveix per fer gresca amb els amics i gaudir plegats de la Festa Major. Com sempre, després de fer un bon àpat, va ser el torn de moure l'esquelet amb els acords de la orquestra Marina. Un final perfecte per una jornada que va comptar amb una gran participació de la gent de la vila.

Darrera actualització: 26.11.2018 | 16:15