La Pigota de la Pobla de Montornès guanya el 1r concurs d’Enceses Estàtiques de Vallirana

Dimecres, 13 d'octubre de 2021 a les 12:10

Organitzat per la Colla del Drac Apocaleus

El Drac Apocaleus de Vallirana va organitzar el 1r concurs d’Enceses Estàtiques de Vallirana per la Festa Major, però la pluja del dissabte 18 va impedir-ne la celebració. Es va decidir ajornar-ho i finalment es va poder celebrar el dissabte passat, 9 d’octubre. El premi a la bèstia guanyadora en aquesta 1a encesa va ser per a la Pigota de la Pobla de Montornès.

L’encesa va comptar amb el Drac Apocaleus, aquest fora de concurs, l’esmentada Pigota, el Drac de Llorenç del Penedès, la Cuca de Castellbisbal i l’Entxuscat de Molins de Rei. Per decidir la bèstia guanyadora es va comptar amb un jurat qualificat format per persones de la tradició de la cultura popular i el foc a Catalunya.

Nous vestits de la colla del drac

Durant, l’acte que va comptar amb la participació també dels Diables Banyuts de Vallirana i dels guardians del Drac Apocaleus, es van fer focs artificials i es va fer el bateig de foc dels nous vestits de la colla del drac a càrrec dels Diables Banyuts.

Tota la celebració, que va comptar amb una nombrosa presència de públic, es va fer seguint totes les restriccions del Procicat per la covid-19, que entre altres aspectes prohibia la celebració de cercavila i correfocs.

Darrera actualització: 13.10.2021 | 12:25