L’ATM aprova la reducció temporal de tarifes del transport públic de setembre a desembre de 2022

Dimarts, 2 d'agost de 2022 a les 09:25

Els abonaments gaudiran d’una reducció del 50%, mentre que la T-casual tindrà un 30% de descompte. Els nous preus s’aplicaran en la compra de títols des del dia 1 de setembre i fins al 31 de desembre de 2022.

L’Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona (ATM) ha aprovat reduir un 50% el preu dels abonaments mensuals i trimestrals a partir de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre de 2022. Així, la T-Usual i la T-Jove, que són d’ús il·limitat, passaran a costar la meitat. En el cas dels títols multiviatge com la T-casual la reducció serà del 30%. La T-Familiar, la T-Grup i la T-Dia mantindran el mateix preu.

El Real Decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l’Ordre Ministerial de 15 de juliol, impulsades pel govern espanyol, contemplen l’aplicació de reducció de preu al transport urbà i interurbà d’un 30% dels abonaments i títols multiviatge. En conseqüència, les administracions consorciades en el si de l’ATM (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i AMB) han decidit implantar la mesura i complementar amb un altre 20% la reducció del preu dels títols integrats més recurrents: els abonaments mensuals (T-usual) i trimestral per a joves menors de 25 anys (T-jove), així com les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, i el títol per a persones en situació d’atur. Pel que fa al títol per a usuaris/es menys habituals (la T-casual) no s’aplicarà el descompte complementari i tindrà un descompte del 30%.

Què costaran a partir de setembre?

T-Casual: passarà d'11,35 € a 7,95 €.

T-Usual: passarà de 40 € a 20 €.

T-Jove: passarà de 80 € a 40 €.

T-4 (Targeta Rosa): passarà de 4 € a 2 €.

Caducitat

Els abonaments comprats durant aquest període caducaran el 15 de gener de 2023, excepte la targeta T-16 i la targeta T-verda que tenen la seva pròpia caducitat. Els títols adquirits durant l’any 2022 i sense començar a utilitzar (siguin adquirits amb tarifes de gener o de setembre de 2022) es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l’any 2023 fins a la data del 31 de març de 2023.

Abonaments de Renfe gratuïts

Sobre la gratuïtat anunciada per part del govern espanyol dels títols propis de Rodalies de Catalunya, el Consell d’Administració de l’ATM ha aprovat facultar al seu director general, l’aplicació de la mesura -un cop aquesta estigui legalment publicada per part del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana- i complementar la rebaixa amb un 50% per a arribar al 100% de bonificació.
Per la seva part, l’AMB ha acordat la rebaixa d’un 50% el preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda T4, títol social de 10 viatges que, del preu actual de 4 euros, passarà a costar 2 euros durant aquest període. Així mateix, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aplicarà la mateixa reducció del preu del seu títol Targeta de pensionista.
La resta de títols propis dels operadors metropolitans i interurbans mantindran els preus actuals.

Oberta la convocatòria dels Ajuts per al Foment del Transport Públic

Us recordem que a Vallirana estan vigents els Ajuts per al Foment del Transport Públic, amb la finalitat de compensar el greuge que Vallirana pertanyi a la zona 2. Els ajuts corresponen a la diferència de cost de les targetes de transport entre zona 1 i zona 2. Les sol·licituds tenen com a data límit el 30 de setembre inclòs. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

Darrera actualització: 02.08.2022 | 09:39