L’ATM prohibeix temporalment accedir als vehicles i a les instal·lacions de transport públic amb patinet o monocicle elèctric

Dijous, 12 de gener de 2023 a les 09:30

A partir de l'1 de febrer i durant 6 messos. En aquest període s’elaborarà una proposta de regulació

L’Autoritat de Transport Metropolità informa que, a partir de l’1 de febrer i durant un període de 6 mesos, no es podrà accedir als vehicles ni a les instal·lacions de transport públic amb patinet o monocicle elèctric.

Una decisió que s’ha pres a instància del Consell d’Administració de l’ATM com a conseqüència de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el passat 17 de novembre.

Amb aquesta decisió preval el principi de seguretat preventiva que regeix per als operadors quant a la protecció de les persones usuàries, del personal que treballa al servei de transport públic i les seves instal·lacions. Per tant, fins que no es conclogui en quines condicions es garanteix la seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal, s’opta per no permetre’n el seu accés.

Durant aquest període de sis mesos s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal.

També, segons han informat a l’Ajuntament, durant aquest període s’impulsarà l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. Així l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja ha anunciat l’adaptació dels Bicibox per als patinets elèctrics i així mateix s’impulsarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.

Les denúncies que formulin els equips d’intervenció dels operadors de transport públic, per incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal·lacions una vegada passada la barrera tarifària, comportaran una sanció de 200 euros.

D’altra banda, es recorda que, a partir de l’edat de 6 anys, totes les persones que viatgen en transport públic estan obligades a l’ús de la mascareta.

 

 

Darrera actualització: 12.01.2023 | 09:41