Protecció Civil fa entrega de les donacions de productes d’higiene recaptats per Vallirana en Acción

Dimecres, 20 de setembre de 2023 a les 13:00

L’Ajuntament de Vallirana agreix la solidaritat i la cooperació de la ciutadania de Vallirana, així com també de les entitats locals que col·laboren en aquestes situacions d’emergència

Protecció Civil de Vallirana ha fet entrega de les donacions de productes d’higiene recaptats pels valliranencs i valliranenques a través de les L’entitat Vallirana en Acción en solidaritat amb el poble del Marroc, que recordem va patir fa unes setmanes un terratrèmol sense precedents que va ocasionar milers de víctimes.

Alhora, informem que fa uns dies, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, va fer una crida per canalitzar les donacions per a la crisi humanitària que viu el Marroc amb aportacions econòmiques a les organitzacions que treballen sobre el terreny.

Segons va declarar fa uns dies el director del Fons Català, David Minoves, les despeses per enviar materials des de Catalunya fins al lloc dels fets són altes i aquests productes es poden comprar a les zones que no han estat afectades, amb més facilitat logística, de transport i distribució.

Per tant, es mantenen les aportacions econòmiques a Creu Roja i Càritas per ajudar en el procés de reconstrucció i suport a la població marroquina, però es deixen de recaptar productes d’higiene a través de l’entitat Vallirana en Acción.

En aquest sentit, també volem agrair la cooperació de l’escola Campderrós que, a través de la iniciativa de pares i mares marroquins, va posar en marxa un recapte de material de primera necessitat i per a cures, que es destinarà a l’Associació Amical Immigrants Marroquins de Catalunya.

Inundacions a Líbia

Les inundacions provocades pel cicló Daniel a la zona sud-est de Líbia han provocat una nova situació d'emergència humanitària de gran magnitud en un altre país de la riba mediterrània.

El Fons Català ha informat de la poca presència d'entitats catalanes al terreny. Per tant, les aportacions econòmiques es canalitzen a través dels seus fons d’emergència i a través de la cooperació governamental i d'organismes internacionals. 

L’Ajuntament de Vallirana agreix la solidaritat i la cooperació de la ciutadania de Vallirana, així com també de les entitats locals que col·laboren en aquestes situacions d’emergència, i lamenta profundament la situació que està vivint tant al poble del Marroc, com el de Líbia, alhora que se suma a les mostres de condol per les nombroses víctimes que han provocat.

Darrera actualització: 20.09.2023 | 13:08

Imatges