Resum del ple ordinari del 31 de gener de 2020

Divendres, 31 de gener de 2020 a les 11:40

Modificacions de delegacions de competències i del règim de sessions i aplicació de l’increment retributiu dels treballadors municipals

31/01/2020. Ahir dijous 30 es va celebrar el primer ple ordinari del 2020 on es van aprovar tots els punts i mocions de l’ordre del dia. La sessió d’ahir va servir per introduir diversos canvis en l’estructura i funcionament municipal. Així es va donar compte del decret que modifica algunes de les regidories, i també es va aprovar el règim de sessions del ple i de les juntes de govern. Va destacar, també l’aprovació de l’aplicació als empleats públics de l’Ajuntament l’increment retributiu establert per Real Decret.

 

Pel que fa a les modificacions en algunes regidories van ser les següents:

 

·       Òscar Suñé modifica la denominació de les seves competències que passen a ser de Serveis Territorials, Millora de l’Espai Públic, Habitatge i Emergència Climàtica.

·       Manel Vázquez, afegeix a les seves competències la de la Gent Gran, i per tant passa a ser regidor d’Esports, Patrimoni Històric, Cooperació i Gent Gran.

·       Natalia Gijón modifica la denominació de les regidories que gestiona, passant a ser regidora de Joventut, Feminisme i LGTBI.

 

En relació amb les modificacions dels règims de sessions, el ple passa a ser mensual amb excepció dels mesos de juny, agost i desembre, i manté el dia i horari, per tant es continuaran celebrant el darrer dijous de mes a partir de les 18 h. Pel que fa a les Juntes de Govern passen a celebrar-se els dijous a les 16 h.

 

El ple es va iniciar amb una manifestació contra la violència masclista, present en els darrers dies a la Comarca, i prèviament a la celebració del ple es van fer 3 minuts de silenci a l’exterior de la Casa de la Vila en memòria de les 3 persones que van perdre la vida en el fatídic accident de trànsit del passat dissabte 25 a la N340.

 

Detallem a continuació els resultats de les votacions dels punts de l’ordre del dia (el punt 2 no es va votar, ja que només es retria compte):

 

1.- Aprovació de l’acta del ple ordinari del 28 de novembre. Es va aprovar per unanimitat.

3.- Canvi de règim de sessions del ple i de la Junta de Govern. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors/ores excepte l’abstenció del regidor d’En Comú Podem (ECP).

4.- Afectació del vehicle matrícula 0420LDK al servei de bus urbà de Vallirana. Es va aprovar per unanimitat.

5.- Aprovació inicial de la modificació del reglament regulador de la concessió de llicències per a l’entrada de vehicles a través de les voreres, per reserves de via pública, per a aparcament exclusiu i càrrega i descàrrega de mercaderies. Es va aprovar per unanimitat.

6.- Bases reguladores específiques per a la concessió de subvencions per a programes de Medi Ambient i de protecció dels animals en règim de concurrència competitiva. Es va aprovar per unanimitat.

7.-  Aplicació als empleats públics de l’Ajuntament de l’increment retributiu establert pel Reial Decret Llei 2/2020, pel qual s’aprova les mesures urgents en matèria de retribucions en l’àmbit del sector públic. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors/ores excepte el vot en contra del regidor de Junts per Vallirana (JxV)

8.- Modificació de l’establiment del règim de retribucions, dietes i indemnitzacions dels membres de la corporació. Es va aprovar per unanimitat.

9.- Moció PSC en defensa de la concertació territorial i de l’ocupació. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors/ores excepte el vot en contra d’ERC.

10.- Moció PSC (s’hi van afegir ERC, ECP i JxV) de rebuig a la supressió de 5 jutjats de violència contra la dona. Es va aprovar per unanimitat.

11.- Moció ERC (s’hi adhereixen ECP i JxV) per a declarar Vallirana lliure de racisme. Es va aprovar per unanimitat.

12.- Moció ERC (s’hi adhereix JxV) per a l’eliminació de la taxa rosa per a la bonificació de productes d’higiene femenina. Es va aprovar per unanimitat.

13.- Moció VET per a la creació d’una oficina municipal per a la seguretat dels béns i les persones. Es va aprovar amb els vots favorables de PSC, VET, Cs, l’abstenció de JxV, i els vots en contra d’ERC i ECP.

14.- Moció Cs para la defensa de la igualdad de trato entre parejas de hecho y los matrimonios en el acceso a la pensión de viudedad. Es va aprovar per unanimitat.

15.- Moció de JxV (s’hi va adherir ECP) per a l’execució d’un pas segur per a vianants a la connexió entre Vallirana i Cervelló situada al pk-1237 de la N340. Es va aprovar per unanimitat.

 

Els punts 16, 17, 18 i 19 van servir per donar compte dels decrets d’alcaldia i de les juntes de govern, per a la informació de l’alcaldia, i per als precs i preguntes.

 

Podeu veure el ple en el canal de Youtube “Plens municipals Ajuntament de Vallirana”

 

Darrera actualització: 31.01.2020 | 11:42