Tot a punt per a la 2a Setmana de Novel·la Històrica de Vallirana

Divendres, 3 de novembre de 2023 a les 09:00

El premi es lliurarà el 18 de novembre i amb anterioritat es faran diversos actes amb la presència d’autors com Martí Gironell, Màrius Mollà, Glòria Sabaté, Aureli Vázquez o Blas Alascio

Vallirana acollirà de l'11 al 18 de novembre la segona edició de la Setmana de Novel·la Històrica, una setmana amb diferents actes literaris i sobre el patrimoni històric, organitzada per l'Ajuntament de Vallirana amb el suport de la Biblioteca Josep Maria López-Picó i que es clourà, en el decurs d'una gala literària, amb l'anunci de l'obra guanyadora del II Premi de Novel·la Històrica de Vallirana. El premi, que està dotat amb 3.000 euros en concepte d'avançament de drets d'autor, serà publicat per l'editorial Diëresis.

L'edició d'enguany s'obrirà el dissabte 11 de novembre amb una conversa sota el títol Feminisme i revolució a la novel·la històrica que protagonitzaran l'escriptora Glòria Sabaté (La filla de Lilith, El vel de la deessa Premi Nèstor Luján) i l'escriptor Màrius Mollà (Venjança color carmí, El maestro, El mar de los hombres libres...).

Enguany serà protagonista la prehistòria amb la presentació del llibre La prehistòria de Begues i el massís del Garraf nord-oriental de l'arqueòleg Manel Edo que conversarà amb el periodista i escriptor Raúl Montilla, també, sobre el passat prehistòric de Vallirana; o la Guerra Civil, en aquest cas amb una jornada protagonitzada pel del guanyador del 1r Premi de Novel·la Històrica de Vallirana, Aureli Vázquez (La mujer del miliciano) i l'autor de Hijos del mismo sol, Javier Maura.

El reconegut escriptor de novel·la històrica Martí Gironell serà enguany l'autor convidat i participarà en una trobada en què es comentarà el seu llibre El fabricant de records, si bé, també s'abordarà la seva trajectòria.

Sota el títol Trobada amb autors que faran història el periodista Kiko Benítez conversarà amb escriptors Rosaura Serra (Pedres Roges; Viana, el príncep dels catalans), Dani Jerez Torns (El pasado nunca nos olvida) i Blas Alascio (Alarico. El rey de los Godos) que han debutat fa poc a la novel·la històrica.

Els Amics de Vallirana, entitat que dona suport a la iniciativa i que forma part d'aquesta, abordaran enguany una interessant sessió sobre la Germandat de Sant Sebastià-Montepio de Vallirana.

Es actes clouran dissabte 18 amb l'entrega del segon premi de Novel·la Històrica de Vallirana en una gala literària que se celebrarà al restaurant Selva Negra.

El jurat del 2n Premi de Novel·la Històrica està format per les escriptores María Pilar Queralt del Hierro i Glòria Sabaté; la periodista cultural Pilar Argudo; els editors José Ángel Martos i Teresa Amiguet (amb un sol vot); la directora de la Biblioteca de Vallirana, Eva Cañadas; així com l’escriptor i periodista, impulsor del certamen amb l’Ajuntament, Raúl Montilla; i el guanyador de la primera edició Aureli Vázquez. 

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, exerceix com a presidenta del jurat

Darrera actualització: 03.11.2023 | 10:58