Vallirana en nivell 3 de risc molt alt perill d’incendi forestal

Dijous, 12 d'agost de 2021 a les 10:27

Activat el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya

Des d’ahir, Vallirana és un dels municipis que es troben en molt alt perill d’incendi forestal, en nivell 3 del Pla Alfa dels agents rurals. És per això, que cal extremar totes les precaucions per evitar un incendi.

Per aquest motiu el Govern de la Generalitat ha adoptat un seguit de mesures amb vigència, de moment, fins al 17 d’agost (no inclòs), en concret:

  1. Suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores. S’exclou la recollida de la fruita
  1. Limitació de l’obra pública de manteniment que suposin un risc d'incendi forestal per la seva ubicació.
  1. Limitació de la circulació dins del bosc del transport de productes forestals en horari entre les 10 i les 20 hores en els municipis afectats per nivell 3.
  1. Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural en els municipis afectats per nivell 3 exceptuant residents i treballs inajornables.
  1. Cancel·lació de totes les activitats de joventut de tipus acampada i/o ruta i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.
  1. Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

 

Davant d’aquest alt risc d’incendi, demanem si us plau extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció:

  • Evitar accedir al bosc o fer-hi activitats
  • Informar de qualsevol incident trucant al 112
  • Evitar fer servir maquinària que generi guspires
  • No llençar burilles de cigarretes a terra
Darrera actualització: 12.08.2021 | 11:01