Vallirana i ForestBaix, pioners en l’extracció de resina

Dijous, 6 d'abril de 2023 a les 09:45

A la zona del Pla d’Ardenya

Alumnes del grau de Gestió Forestal i Medi Ambient de l’Institut Rubió i Tudurí, Escola de Jardineria de Barcelona van realitzar una pràctica amb l’empresa Forest Baix SCCL que es dedica a la resinació. Els alumnes van comptar amb l’explicació i acompanyament de Carlos Delgado responsable de Forest Baix.

La pràctica es va fer al Pla d’Ardenya on es treballa a la recollida de resina dels pins de la zona, una activitat econòmica que alhora és una activitat sostenible i de recuperació i gestió forestal. La zona d’explotació dels pins és un espai on s’ha netejat el sotabosc, fet que incideix en la prevenció d’incendis i la seva propagació.

Vallirana i Forest Baix són pioners a Catalunya en l’explotació de les resines aprofitant les extenses àrees boscoses de pi blanc.

A part de l’aprofitament de la resina, amb aquesta gestió forestal els treballs d’estassada que es fan a part de millorar en la prevenció d’incendis, els resiners poden oferir ajuda a la vigilància contra incendis forestals dels mesos d’estiu i es pot complementar l’activitat de resinació amb altres treballs forestals (aclarides i podes).

Tota aquesta gestió encaixa en les accions i objectius del Pacte de les Alcaldies - Europa pel Clima i l'Energia on Vallirana està adherit. Sobretot en les noves propostes i línies de treball que van dirigides a una millor gestió forestal per la prevenció d’incendis i les millores per reduir els efectes del canvi climàtic.

La resina extreta s’utilitza per a diversos productes com diluents de vernís, sabó, crema per a sabates, pintures de marcatge de carretera, tintes d’impressió, adhesius...

Darrera actualització: 06.04.2023 | 09:48

Imatges