Vallirana seu a la candidatura dels Jocs d’Hivern Barcelona-Pirineus 2030

Dimarts, 28 de desembre de 2021 a les 11:00

S’hi disputarà la competició de cúrling al nou pavelló

La candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs d’Hivern del 2030 inclourà Vallirana com una de les seus per celebrar la competició olímpica. Una representació de la candidatura va visitar el nou pavelló municipal i l’ha inclòs com a seu de les proves de cúrling. Els tècnics de la candidatura ja han informat l’Ajuntament que caldrà posar una superfície de gel damunt l’actual sol del pavelló, però que tècnicament és assumible tant per les infraestructures del nou pavelló com pel cost que representaria.

L’Ajuntament valora molt positivament aquesta proposta, ja que suposaria una font d’ingressos molt important per al municipi i per a la reactivació econòmica. Ja s'està estudiant la possibilitat d'adaptar la sala del Casino per als entrenaments dels equips.

El cúrling és una especialitat que es practica damunt una pista de gel, on dos equips llencen unes pedres de granit de 20 kg. que cal acostar-les al màxim a una diana. Durant el llançament, membres de l’equip amb una espècie de raspalls freguen la superfície per ajudar a obtenir l’objectiu final.

Aprofitant que Vallirana serà la seu olímpica d’aquest esport, l’Ajuntament ha proposat al Comitè Olímpic que els fregalls que utilitzin els esportistes estiguin patrocinats per l’Ajuntament i en ells hi figuri el lema “Ben Net, Ben Fet”. 

Per ampliar la participació de Vallirana com a seu olímpica, l’Ajuntament ha proposat altres proves que es podrien fer a Vallirana com el descens lliure pel carrer Major amb els semàfors aturats o el Bobsleigh per l’interior dels túnels de la variant.

Que tingueu un feliç dia dels Sants Innocents.

Darrera actualització: 28.12.2021 | 11:02