Vallirana, subseu del Congrés de Dones del Baix Llobregat

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 12:00

El 4 d’octubre amb la xerrada “Les violències sexuals en contextos d’oci nocturn”

Vallirana serà subseu del Congrés de Dones del Baix Llobregat i acollirà la xerrada: “Les violències sexuals en contextos d’oci nocturn”, a càrrec d’Ana Burgos García. Una sessió que se celebrarà el dia 4 d’octubre, a les 18 h a la Masia Molí de Can Batlle.

Des de la regidoria d’Igualtat es participa i es promou aquesta subseu, alhora que es participarà en el Congrés que es farà els dies 4 i 5 de novembre amb una delegació de 10 dones entre tècniques, polítiques i ciutadanes que formen part d’entitats de dones. La web del congrés on podeu trobar més informació és: https://www.elbaixllobregat.cat/6congresdones

Pel que fa a la xerrada del dia 4, oberta a tothom:

Què s’hi parlarà?

Les violències sexuals en contextos d’oci nocturn són un fenomen estructural relacionat amb les desigualtats de gènere i el patriarcat. Són sistèmiques, generalitzades i contínues, però segueixen en una situació de particular invisibilització, normalització i impunitat. A més, el consum de drogues associat a aquests contextos afavoreixen aquesta impunitat i la naturalització de les violències: les dones que consumeixen són encara més culpabilitzades de les violències que reben; en canvi, els agressors, quan consumeixen, són eximits socialment de responsabilitat de les violències que exerceixen. Com poder crear discursos i pràctiques que fomentin la credibilitat de les dones i la implicació social davant les violències masclistes i sexuals? Com lluitar contra les violències sense caure en el ‘terror sexual’? Quin és l’impacte de les violències en la salut de les dones que la pateixen? Quines respostes podem donar-hi des del feminisme i les polítiques públiques? Són algunes de les preguntes que compartirem i debatrem en aquesta xerrada.

Qui farà la xerrada?

La xerrada anirà a càrrec d’Ana Burgos antropòloga especialitzada en perspectiva de gènere, violències sexuals i consum de drogues. És coordinadora dels projectes Malva -sobre gènere i addiccions- i Observatori Noctàmbul@s -per a la prevenció de les violències sexuals en contextos d’oci nocturn- a la Fundació Salut i Comunitat. Desenvolupa tasques de recerca, formació, dinamització comunitària, sensibilització i comunicació gestionant el web www.drogasgenero.info. Forma part del grup motor de la Xarxa Estatal de Gènere, Drogues i Addiccions i de la Comissió de Gènere de UNAD.

Darrera actualització: 28.09.2022 | 12:56