Violències sexuals facilitades per drogues en contextos d’oci nocturn

Dimecres, 5 d'octubre de 2022 a les 12:00

Xerrada ahir a Vallirana, com a subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Ahir, es va celebrar a la Masia Molí de Can Batlle la xerrada “Violències sexuals facilitades per drogues en contextos d’oci nocturn” a càrrec d’Anna Burgos, antropòloga, activista i periodista feminista. L'acte es va fer a Vallirana com a subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat. 

Prop de quaranta persones van omplir la sala amb presència de tècnics, polítics, representants de la Taula Feminista de Vallirana, les dones del Consell de la Gent Gran del Baix Llobregat i joves del municipi, entre els quals jugadors de la Penya Blaugrana Vallirana.

L’acte es va iniciar amb la presentació de l’alcaldessa Eva Martínez, i les paraules de la regidora de Joventut, Feminismes i LGTBI+, Natalia Gijón. Per part de l’equip de Govern també es va comptar amb la presència d’Òscar Suñé, regidor de Serveis Territorials, Millora de l’espai públic, Habitatge i Emergència Climàtica. i d’Isabel Villafaina, regidora d’Educació, Infància, Inclusió i Sanitat.

Anna Burgos va centrar la xerrada en dos objectius: conèixer la realitat de les violències sexuals en l’oci nocturn, i reflexionar sobre l’impacte d’aquestes violències i les respostes que s’hi poden donar des del feminisme i les polítiques públiques.

Després de les aportacions de la ponent i del públic assistent es va concloure que la situació ha millorat en els darrers anys però que, en cap cas, cal abaixar la guàrdia davant noves amenaces que sorgeixen a la societat.

La xerrada va posar damunt la taula tres temes claus com la violència sexual, les drogues i l’espai públic. Vers aquests tres punts es van abordar qüestions els tipus de violència sexual, la desmitificació que l’espai públic és on més casos de violència sexual es produeixen, les diferències entre homes i dones en el consum de drogues, o com informen els mitjans de comunicació, en molts casos posant més el focus en el com o culpabilitzant la víctima.

Les conclusions sorgides de la xerrada es presentaran en el VI Congrés de les Dones del Baix Llobregat.

Darrera actualització: 05.10.2022 | 12:05