El ple aprova les noves tarifes de l’aigua

Divendres, 26 d'abril de 2024 a les 11:20

Així com les bases dels ajuts per a llibres, material escolar i extraescolars, el reglament de prestacions econòmiques de caràcter social i les bases de les subvencions del Foment de l’Ocupació i Activitat Econòmica

En una llarga sessió, el ple municipal va aprovar, entre altres punts, l’ordenança de regulació dels nous preus públics d’abastament d’aigua. Es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC i JxCat), els vots contraris d’ERC, VET i ECP, i l’abstenció de Vox.

En aquest punt, el regidor Jordi Urrea, va exposar els arguments de les noves tarifes que es basen en una revisió de preus que no s’havien tocat des del 2013, en els estudis d’una empresa consultora experta en tarifes d’aigua, en la necessitat d’inversions a la xarxa davant l’actual situació de crisi per sequera i també de la futura connexió amb Aigües Ter-Llobregat. L’oposició va criticar l’increment i sobretot el fet d’estar tants anys sense ajustar els preus i la coincidència d’aquest augment amb altres que s’han produït aquesta legislatura.

El regidor va exposar els diferents preus per als trams de consum, destacant les novetats de l’existència de preus per a famílies nombroses (a partir de 3 membres a l’habitatge) i de la tarifa social (reducció del 50% en la tarifa d’ús domèstic menys en franges de consum alt). També es va destacar que la factura passarà de ser trimestral a bimestral.

La resta de punts es van aprovar per unanimitat (podeu consultar les votacions en el document adjunt), entre els quals destaca les bases dels ajuts per a llibres, material escolar i extraescolars, el reglament de prestacions econòmiques de caràcter social i les bases de les subvencions del Foment de l’Ocupació i Activitat Econòmica.

Va entrar d’urgència el punt sobre el contracte per l’execució de les obres definides al projecte de rehabilitació del Casino Valliranenc que també es va aprovar per unanimitat.

En els precs i preguntes molts van ser els temes posats damunt la taula per part de l’oposició. Així des d’ECP es va preguntar per la taula de comerç, la taxa de recollida de residus del comerç, l’ascensor de la piscina, els arranjaments a la rambla de la Sobirania, al parc infantil de l’Olivera i sobre la publicació dels decrets.

Per part de VET es van exposar temes com les condicions dels treballadors municipals, els casals de les escoles bressol, l’adaptació dels parcs infantils per ser inclusius, el reglament de funcionament del ple, les inversions en aigua, la responsabilitat de l’oposició, el segell Infoparticipa, la ubicació de la fira de Sant Jordi i el desplegament del contracte de recollida de residus i de neteja.

Finalment, ERC va reclamar respostes sobre temes com la situació dels cobraments per assistència a les Juntes de Govern, la publicació de les Juntes de Govern, el carrer Argentina, la col·locació de les plaques dels noms dels carrers que falten com la del carrer Josep Sala i Ponsà i també la placa a la llar on va viure, i les millores a altres carrers, el cost del servei d’autocar i lloguer de sala del teatre, l’enquesta sobre la satisfacció dels treballs, el Pla de Turisme, el Pla de Salut, Pla de Projecció Internacional Vallirana, el protocol d’onada de calor, la situació de la piscina d’estiu i de les instal·lacions del CEM, la ubicació d’ombres i la plantació d’arbres en espais públics, l’accessibilitat als pars públics per a infants amb diversitat funcional, les vetlladores i l’increment de preus de les Escoles Bressol Municipal.

Podeu veure tots els precs i preguntes i les respostes de l’equip de govern en el vídeo adjunt (a partir de 2h 49m) també a la secció “Informacions Grups Municipals” d’aquest web.

Darrera actualització: 26.04.2024 | 11:20