Es fa una prova de la tècnica d’osmosi inversa a l’aigua del pou de Can Prunera

Dimarts, 20 de juny de 2023 a les 13:00

Amb les dades obtingudes serà possible realitzar un dimensionament ajustat de la planta d’osmosi inversa

El passat divendres, dia 16, es va fer una prova d’aplicació de la tècnica d’osmosi inversa sobre l’aigua extreta directament del pou de Can Prunera, font de l’aigua que ha sigut catalogada com a no apta per al consum.

Aquesta prova està orientada a estudiar en quines condicions de pressió, volum, quantitat d’aigua de rebuig, les característiques d’aquesta, i d’altres aspectes rellevants de l’aplicació d’aquesta tècnica a l’aigua del pou. Amb les dades obtingudes, serà possible realitzar un dimensionament ajustat de la planta d’osmosi inversa necessària per a resoldre els problemes d’aigua que afecta a diversos barris del municipi.

Les proves s’han iniciat aplicant el procés d’osmosi de forma que es generés el menor volum d’aigua de rebuig possible. A partir d’aquest punt, es provaran diferents nivells d’aplicació, per tal de trobar un punt òptim de funcionament que equilibri condicions d’operació (pressió, consum elèctric,...), quantitat d’aigua produïda, quantitat d’aigua de rebuig i característiques de l’aigua de rebuig.

S’han pres també mostres de l’aigua processada per aquesta planta, a les quals se’ls farà anàlisis per a detectar el nivell de sulfats resultants.

La finalitat ara és valorar la viabilitat tècnica d’instal·lar definitivament una planta d’osmosi inversa per al tractament de l’aigua del pou de Can Prunera, en funció dels resultats que se n’obtinguin d’aquesta prova.

Des del consistori s’està demanant una reunió urgent amb l’ATL amb l’objectiu d’accelerar la interconnexió.

Darrera actualització: 20.06.2023 | 13:05

Imatges