Jornada municipal sobre el cicle de l’Aigua

Dilluns, 26 de febrer de 2024 a les 09:45

En representació de Vallirana va assistir el regidor Jordi Urrea.

La setmana passada Vallirana va participar en la jornada organitzada per l’ACA titulada “Jornada municipal sobre el cicle de l’Aigua”. Una reunió a la qual van participar gairebé 300 representants del món local i que va servir per abordar la situació de sequera, la gestió de les mesures d’emergència als municipis i les mesures per fer el cicle de l’aigua més resilient.

Es va comptar amb la presència del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes. En representació de l’Ajuntament  de Vallirana, hi va assistir el regidor d’estalvi d’aigua, Jordi Urrea.

La sessió també va servir per parlar dels ajuts de la Generalitat per a millorar l’eficiència de les xarxes de subministrament municipal en baixa i dels ajuts per a iniciatives de gestió de la demanda per accions com ara la instal·lació de comptadors en alta, la recuperació de captacions d’abastament, la redacció de plans d’emergència en cas de sequera per a municipis de menys de 20.000 habitants o la redacció de plans directors de reutilització, entre altres. A la jornada també es va valorar la reutilització de l’aigua.

La valoració de la jornada ha estat positiva, donat que l’objectiu era intercanviar coneixements, compartir experiències i aprofundir en temes comuns pel que fa a la gestió del cicle de l’aigua

Darrera actualització: 26.02.2024 | 10:05

Imatges