L’aigua s’esgota, no llencis ni una gota

Dimecres, 22 de març de 2023 a les 12:25

Continua vigent el ban municipal per a l’estalvi d’aigua

L’Ajuntament inicia una campanya de conscienciació per a l’estalvi d’aigua sota el lema “L’aigua s’esgota”, davant la greu situació de sequera que es pateix i que continua de l’estiu passat. La tardor i l’hivern no han millorat la situació i ja s’estan aplicant mesures restrictives a Catalunya, si bé, de moment, encara no pel que fa a l’ús domèstic.

La campanya s’ha iniciat amb diferents banderoles on especialment s’incideix en la necessitat d’estalviar aigua i també amb la prohibició d’omplir les piscines amb aigua de boca. Una acció que pot acabar amb sancions de fins a 3.000 €.

La campanya també comptarà amb la difusió tant a xarxes com en el web municipal de consells per a l’estalvi d’aigua, i es preveu reforçar la campanya, més endavant, amb exposicions, xerrades...

Segons dades de l’estació meteorològica que el Meteocat té a Vallirana, situada al costat del tanatori municipal, el 2022 ha estat l’any amb menys precipitació dels darrers anys (vegeu gràfic) i, per tant, les reserves d’aigua segueixen minvant.

L’any passat es va emetre un ban municipal amb diverses restriccions que continuen vigents, com són la prohibició de l’ús d’aigua potable en aquests casos:

- Reg o neteja de vials, carrers i voreres, de caràcter públic o privat

- Reg de jardins, horts, arbres, zones verdes i esportives, de caràcter privat

- Emplenat de piscines d’ús privat

- Emplenat d’estancs i fonts ornamentals

- Fonts per al consum humà que no disposin d’elements automàtics de tancament

- Neteja amb mànega de qualsevol classe de vehicles (exceptuant les efectuades per empreses dedicades a aquesta activitat)

Cal tenir presents diversos consells que ajuden a l’estalvi de l’aigua, com són en l’ús de les aixetes, dels electrodomèstics, del rentat de vehicles i de l’ús de l’aigua en les tasques habituals d’una llar.

Darrera actualització: 22.03.2023 | 12:27

Imatges