L’Ajuntament actua en quatre fronts per solucionar l’episodi de terbolesa

Dissabte, 23 de maig de 2020 a les 18:00

El nivell màxim que marca el Departament de Salut és d’1 UNF i, des de fa dies, els nivells estan entre 4 i 5 UNF

Continuen els treballs del projecte de connexió entre el Pou Nou i el dipòsit del Polígon Industrial. Entre tant, l’Ajuntament de Vallirana continua actuant en quatre fronts per solucionar l’episodi de terbolesa.

El primer és garantir el subministrament d’aigua potable a tota la ciutadania amb camions cisternes i, a domicili, en el cas de les persones que no es poden desplaçar fins a on estan situats els camions. Aquestes actuacions es mantindran tot el temps que duri l’episodi de terbolesa a l’aigua.

El segon és recuperar l’aigua del pou del polígon industrial. El nivell màxim que marca el Departament de Salut és d’1 UNF i, des de fa dies, els nivells s’estan movent entre 4 i 5 UNF a on l’ull humà no pot distingir els nivells de terbolesa. Clarament hi ha una tendència a la baixa fins a l’esperada recuperació de la potabilitat de l’aigua del pou. Així mateix, s’han fet analítiques particulars en aquells habitatges que van referir alts nivells de terbolesa.

La tercera és connectar l’aigua del pou Nou amb el dipòsit del Polígon Industrial, situat a uns 2 kilòmetres. Això permetrà abastir d’aigua potable a tota la xarxa dels diferents barris actualment afectats. En aquest aspecte ja s’ha fet la contractació del projecte de connexió i la setmana passada es van iniciar els treballs de camp. En breu es podrà efectuar l’inici de l’obra que permetrà abastir d’aigua d’un altra zona del municipi i garantir d’aquesta manera el subministrament. Està previst que les obres es  puguin iniciar durant el mes de juny de 2020.

La quarta és la connexió definitiva amb aigües del Ter-Llobregat. El passat dia 21 de maig es va mantenir una reunió amb el Director de l’ACA  Sr. Ridao, juntament amb l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls i la Mancomunitat Penedès-Garraf, a on es va informar d’un canvi en el finançament de les obres per a noves connexions a la xarxa d’aigua del Ter-Llobregat. Aquest canvi podrà rebaixar molt l’import a pagar per l’Ajuntament de Vallirana, tot i això cal licitar el projecte i des de l’ACA esperen poder-lo realitzar aquest 2020 per posteriorment iniciar les obres. En la millor de les estimacions aquestes obres podrien començar durant l’any 2021.

TV3 ha emès avui una notícia sobre la problemàtica de l’aigua a diversos barris del municipi, però les imatges, les declaracions de l’alcaldessa i la informació que es dóna correspoenen al passat 6 de maig. Per la qual cosa, no són un reflex de la situació actual. 

Darrera actualització: 29.05.2020 | 11:44