Les obres de connexió de la xarxa de Vallirana amb Aigües Ter-Llobregat s’iniciaran aquest març

Dimecres, 28 de febrer de 2024 a les 14:45

El director d’ATLL, David Vila, present ahir a la reunió de la Comissió de Treball per la Connexió amb Aigües Ter-Llobregat amb Vallirana, va informar que l’obra estarà operativa el juny de 2025.

Per la seva part, l’empresa Dragados, que serà qui executarà l’obra, van informar que les obres s’iniciaran el dia 15.

David Vila, director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), va informar ahir la Comissió de Treball per la Connexió amb Aigües Ter-Llobregat amb Vallirana, que les obres de connexió s’han contractat per emergència i que s’acabaran el juny de 2025. Aquest anunci es va produir en la reunió de la citada Comissió ahir a Vallirana on va assistir acompanyat d’altres representants d’ATLL, de l’empresa Dragados, constructora de la connexió, i de la direcció d’obra.

Les obres, amb una canonada de 8 km, una estació de bombament i un dipòsit de 3.000 m³ de capacitat, es preveu que s’iniciïn el pròxim dia 15, segons va informar Dragados a la Comissió. En una primera fase es treballarà en la construcció dels dipòsits per, posteriorment fer la canalització de connexió que portarà aigua d’ATLL a Vallirana.

La Comissió de Treball per la Connexió amb Aigües Ter-Llobregat i per a l’Estalvi de l’aigua està formada per l’alcaldessa de Vallirana com a presidenta, diversos regidors de l’equip de Govern, així com per un representant de cada grup de l’oposició municipal, representants d’entitats veïnals, ciutadans a títol individual, representants de l’empresa Aqualia i per l’alcalde d’Olesa de Bonesvalls.

Vallirana va entrar en situació d’emergència davant la situació de les seves reserves d’aigua, que només s’abasteixen amb recursos propis mitjançant captacions subterrànies, molt afectada per la manca de precipitacions.

Les obres s’han adjudicat amb caràcter d’emergència, cosa que ha permès escurçar els terminis administratius de tramitació de les obres i avançar-les un any respecte al calendari previst que inicialment determinava la finalització de les obres per a l’estiu del 2026.

Es preveu que les obres comencin a principis del mes de març, amb una durada de 15 mesos i un pressupost de 9,9 milions d’euros.

Darrera actualització: 28.02.2024 | 14:46