Lleugera millora en les reserves d’aigua

Dimecres, 24 d'agost de 2022 a les 14:30

Per les darreres pluges i pel descens del consum

Conclusions de la reunió setmanal de seguiment

A la reunió setmanal que es fa del seguiment de la situació de l’aigua al municipi entre Ajuntament i Aqualia, avui s’ha constatat una lleugera millora en la situació de les reserves d’aigua potable als pous de la xarxa de subministrament del municipi.

Amb presència de l’alcaldessa, Eva Martínez, el regidor de Barris, Planejament, Seguretat i Mobilitat, Jordi Urrea, el responsable de l’àrea Barcelona Sud d’Aqualia, David Felipe i el tècnic municipal Llorenç Pons, s’ha constatat un increment en les reserves d’aigua provocat per les darreres pluges i alhora per un descens del consum per part de la ciutadania.

L’agost fins ara ha registrat 36,7 l/m2 (dades de l’estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya a Vallirana), dels quals 28,3 es van concentrar en dos dies, el 17 i 18. Per als pròxims dies hi ha previsió que pugui haver-hi més pluges, fet que ajudaria a millorar una mica més la situació.

Des de l’Ajuntament es valora molt positivament la resposta de la ciutadania pel que fa a l’estalvi d’aigua i s'agraeix l'esforç fet. Cal seguir en aquesta línia.

Tot i aquesta millora, la situació continua sent preocupant, per això es manté el ban municipal amb diverses prohibicions (l’adjuntem), i es mantenen les reunions setmanals de seguiment entre Ajuntament i Aqualia, i les quinzenals amb la resta de regidors del consistori.

Darrera actualització: 25.08.2022 | 08:18