Ordenança sobre les mesures de consum d’aigua potable

Divendres, 26 de gener de 2024 a les 12:30

Aprovada per majoria absoluta en el ple d’ahir

El ple d’ahir dijous 25 va aprovar provisionalment entre els punts de l’ordre del dia l’ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera. Tots els grups van votar a favor excepte Vox que es va abstenir.

Es tracta d’una ordenança tipus de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb la finalitat de controlar i sancionar si es dona el cas, les conductes que facin un mal ús de l’aigua, per tant, s’hi inclou un règim sancionador. Aquesta ordenança com és preceptiu passarà el període d’exposició pública abans de la seva aprovació definitiva i entrada en funcionament.

La resta de punts van servir per aprovar l’alta de dipòsit a termini d’un any al BBVA, el nomenament del representant municipal davant el Consorci per a la Normalització Lingüística. Per contra, no es va aprovar la moció presentada conjuntament per VET i ERC en votar-hi en contra els dos grups de l’equip de govern (PSC i JxCat).

Es va produir la renúncia del regidor de Vox Daniel Bolívar i alhora es va prendre raó de la sol·licitud de la presa de possessió de qui l’ha de substituir dins el grup municipal com a regidor, que a l’espera de la confirmació de la Junta Electoral ha de ser David Ontoria.

Teniu els resultats de totes les votacions en el document adjunt.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes de l’oposició es van posar damunt la taula temes com els dèficits urbanístics, el POUM, l’habitatge, el carrer Major i la rambla de la sobirania, per part d’ECP, les instàncies municipals, les festes de Sant Sebastià, el contracte de recollida de residus, l’espai central del Casal de Joves, el bus escolar, les vetlladores escolars, el patrimoni, el repartiment del calendari i l’aigua, per part de VET, i la denúncia presentada davant l’Oficina Antifrau de Catalunya per presumptes irregularitats en el cobrament d’assistència a les Juntes de Govern Local, per part d’ERC.

Les intervencions dels grups de l’oposició en els precs i preguntes així com les respostes de l’equip de Govern les podeu veure a la secció del web municipal “Informacions dels grups municipals” a la categoria “Control gestió govern municipal”.

També podeu veure la sessió completa del ple en el vídeo adjunt o directament al canal de YouTube “Plens Municipals Ajuntament de Vallirana”.

Darrera actualització: 26.01.2024 | 12:30