Problemes de terbolesa al Pou Barquera 2

Dimecres, 8 de maig de 2024 a les 15:00

Es declara l'aigua no apta per al consum a diversos barris.

Arran de les darreres pluges, s’ha produït un episodi de terbolesa en l’aigua potable extreta del Pou Barquera 2, un dels pous principals d’abastament d’aigua al municipi.

La situació actual de sequera no permet destinar aigua provinent d’altres captacions del municipi cap a les zones afectades.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vallirana, en l’ús de les facultats que li concedeix la Llei, es veu obligada a ordenar les mesures cautelars següents:

  • Es Prohibeix l’ús d’aigua de la xarxa per a qualsevol tipus de consum (beure, menjar o elaboració d’aliments) per a persones i animals. És a dir, declarem l’Aigua NO APTA PER AL CONSUM.

En canvi, SÍ pot utilitzar-se, sense altres restriccions que les decretades per l’actual situació de sequera, per a altres usos que no suposin la seva ingestió, tals com rentar roba, higiene personal, rentar plats, etc.

Aquesta prohibició afecta als barris següents:

Vallirana Parc

Solana I, II i III (inclòs C. Joan Capri)

La Llibra Casanova (C. Eduard Toldrà)

La Soleia (C. Bonavista, C. del Carme des de. 39, Pg. Sant Lluis des del 50 i C. Bon Repòs

Selva Negra

Mas de les Fonts

Els Pinars

Can Batlle

 

Per al proveïment d’aigua apta pel consum a les llars afectades, es disposaran camions cisterna al Parc del Pont a partir d'avui a les 16 h i, en els dies posteriors, de 10 a 19 h.

L’Ajuntament de Vallirana, en col·laboració amb l’empresa prestatària del servei i les autoritats sanitàries, estem estudiant diferents mesures per a solucionar la situació en el menor temps possible.

Aquesta prohibició es mantindrà fins a nou avís.

Disculpeu les molèsties.

Darrera actualització: 09.05.2024 | 08:49