Restriccions d’ús de l’aigua a diferents barris

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 21:20

A Can Julià, el Lledoner, la Pinatella, les Bassioles, Penya Forcada i Pla del Pèlag

Aqualia ha informat l’Ajuntament que, després dels controls analítics realitzats a l’aigua de la zona de subministrament del Lledoner – Can Julià (Vallirana) i Can Prunera (Vallirana/Olesa de Bonesvalls), s’hi ha detectat excés de terbolesa a l’aigua distribuïda a aquests nuclis de població.

Aquesta aigua està sotmesa a un control sistemàtic de qualitat, en compliment d’allò que disposa el RD 140/2003 pel qual s’estableixen els criteris de qualitat de l’aigua de consum humà. En compliment del que estableix l’Autoritat Sanitària al Programa de Vigilància Sanitària de la CCAA de Catalunya, es comunica a la població d’aquesta incidència en la qualitat de l’aigua.

La terbolesa és un indicador de qualitat relacionat amb les partícules en suspensió presents a l’aigua, generalment argiles, que poden conferir un aspecte organolèptic rebutjable per al consumidor.

A conseqüència de la superació del valor màxim legal, i com a mesura preventiva seguint el requeriment de la normativa vigent, l’autoritat sanitària competent qualifica l’aigua com NO APTA PER AL CONSUM. No es pot utilitzar l’aigua de la xarxa pública per a beure, menjar o elaborar aliments. Sí que pot utilitzar-se sense restriccions per a altres usos que no suposin la seva ingestió, tals com rentar roba, higiene personal, rentar plats, etc.

Aquesta qualificació es mantindrà fins a nou avís.

Mesures

Aqualia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vallirana, l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls i les autoritats sanitàries, està estudiant diferents mesures per a solucionar la situació en el menor termini de temps possible.

S’ubicaran dues cisternes en horari de 9 h del matí a les 18 h per al subministrament d’aigua potable garantint les mesures de seguretat per covid-19.

  • Per la zona Can Prunera c/Comtes d’Arruga passat l’encreuament amb el c/ Comtes d’Urgell (davant espai cívic Bassioles),
  • Per la zona del Lledoner al carrer Riu Anoia (davant del Restaurant Lledoner).

En el cas de persones vulnerables que necessitin una assistència especifica l’ajuntament de Vallirana està disponible al telèfon de serveis socials 936830511 o per email a vlrn.ssocials@vallirana.cat.

Adjuntem ban municipal signat per l'alcaldessa Eva Martínez

Darrera actualització: 29.05.2020 | 11:46