Salut revisa les restriccions del consum d’aigua als barris afectats pels sulfats

Dimecres, 12 de juliol de 2023 a les 10:00

Comunicat de premsa Ajuntament de Vallirana

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (Generalitat de Catalunya) ha informat l’Ajuntament de Vallirana que ha revisat les restriccions d’aigua als barris afectats pels sulfats i, per tant, la superació del valor de referència dels sulfats ja no implica una restricció del consum de l’aigua per a la població en general als barris del Pla del Pèlag, Penya Forcada, Les Bassioles, Polígon Industrial de Can Prunera, Plaça Germans Molins, La Pinatella, Can Julià i El Lledoner.

Tot i així, recomana que les persones que puguin ser més sensibles a nivells elevats de sulfats, utilitzin una altra font de subministrament d’aigua per al consum, recomanant especialment no utilitzar-la per a la preparació de biberons per a nadons.

De cara a la resolució del problema de la qualitat de l’aigua, des de l’Ajuntament se segueix treballant per realitzar, al més aviat possible, la connexió de la xarxa de distribució d’aigua municipal amb la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat. Un fet que proveirà el municipi amb aigua suficient per a millorar la qualitat de l’aigua municipal i que alhora resoldrà el problema de quantitat d’aigua disponible.

Dilluns 3 de juliol l’Ajuntament de Vallirana es va reunir amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i divendres 7 de juliol amb la direcció d’Aigües Ter-Llobregat (ATL). Amb aquestes reunions es va constatar la necessitat d’accelerar la solució definitiva per tenir la connexió amb la xarxa ATL i alhora mentrestant treballar conjuntament, per poder buscar totes les possibles vies per tal de garantir l’abastament d’aigua a la població.

Finalment, cal insistir en els esforços dirigits a la reducció del consum d’aigua, per tal de pal·liar els greus efectes de la present situació de sequera, provocada per la falta de pluges i l’escassetat d’aigua dels aqüífers de Vallirana, i alhora es recorda el Ban Municipal sobre les restriccions d’ús.

A nivell municipal i d’acord amb el Pla Director, s’està elaborant un pla de xoc d’inversions per tal de millorar l’actual rendiment de la xarxa i evitar possibles fuites.

Pel que fa als camions cisterna, estaran prestant el servei de subministrament d’aigua fins diumenge inclòs.

Podeu veure el BAN de retirada de les restriccions per concentracions de sulfats a l'aigua, al document adjunt.

 

Darrera actualització: 12.07.2023 | 15:30