Suspensió de les llicències per construir piscines i altres obres amb un elevat del consum d’aigua

Dimarts, 13 de febrer de 2024 a les 12:15

Aprovada ahir en ple extraordinari i urgent i amb una vigència d’un any

Ahir a la tarda es va celebrar una sessió extraordinària i urgent del ple municipal amb un únic punt a l’ordre del dia: aprovació de la suspensió potestativa de llicències per a usos que impliquin increment del consum d’aigua, per a estudiar la reforma o formació del Planejament general.

Aquest punt representa que no es donaran permisos d’obres per a la construcció de piscines així com per a construccions d’usos turístics i residències col·lectives durant el termini d’un any. Una mesura per reduir encara més el consum d’aigua al municipi. Un primer pas que pot seguir amb més mesures similars en funció de les conclusions que es treguin a l’estudi que es farà per a l’adaptació del Pla General d’Ordenació del municipi al canvi climàtic.

Al ple hi van assistir tots els regidors i regidores excepte el nou representant de VOX que encara no ha pres possessió del càrrec. Per part d’ERC i VET es va criticar i demanar explicacions per la urgència del ple que no es va entendre.

En la votació de la urgència del ple només va votar a favor l’equip de govern (PSC+JxCat), mentre que ECP es va abstenir, i ERC i VET hi van votar en contra.

Una vegada es van donar les explicacions del punt, justament els grups d’ERC i VET van demanar un recés de 5 minuts per decidir quin era el seu vot. Després de les deliberacions es va reprendre el ple amb l’explicació del vot.

Finalment, el punt es va aprovar amb tots els vots favorables de PSC, JxCat, ERC i ECP, i el vot en contra de VET que va matisar que ho feia per estar en contra de la urgència del ple.

Podeu veure el ple en vídeo adjunt

Darrera actualització: 13.02.2024 | 12:14