Vallirana entra en estat d'emergència d'aigua

Dimarts, 25 de juliol de 2023 a les 15:15

A causa de l'estat de mínims històrics dels aqüífers de la nostra població i sense que la previsió pluviomètrica doni visos de canviar durant els propers mesos.

S'inicien talls puntuals en horari nocturn, avui dijous 20 de juliol, de les 02:00 h fins a les 05.00 h del matí. A partir de demà divendres, els talls seran a partir de les 00.00 h fins a les 05.00 h. Tot això, a causa de l'estat de mínims històrics dels aqüífers de la nostra població i sense que la previsió pluviomètrica doni visos de canviar durant els propers mesos.

Aquests talls puntuals nocturns alhora serviran per detectar fuites i, posteriorment, poder reparar-les per tal de millorar l'actual rendiment de la xarxa.

Aqüàlia habilitarà diferents brigades d'operaris per a efectuar les reparacions una vegada es detectin les fuites.

Amb aquests talls nocturns s'intenta evitar la pèrdua total dels pous de Vallirana i que no s'hagin de prendre mesures més contundents com la d'haver d'ampliar l'horari dels talls.

Es recorda la vigència del Ban municipal sobre les restriccions d'ús d'aigua, l'incompliment del qual pot comportar sancions.

És per això que es demana a tota la ciutadania la comprensió en aquestes mesures excepcionals i la màxima cooperació per tal de moderar i reduir el consum d'aigua.


Estat d'emergència

Des de l'Ajuntament s'ha tramitat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el canvi de l'actual estat d'excepcionalitat a l'estat d'emergència per sequera.

Darrera actualització: 25.07.2023 | 15:39