Ajuts de la Generalitat per a la instal·lació de plaques solars

Dimecres, 29 de desembre de 2021 a les 13:15

Per als particulars (sector residencial i comunitats de propietaris) es podran fer les sol·licituds a partir del 10 de gener

La Generalitat de Catalunya obrirà la tramitació dels ajuts per a l’autoconsum i a l’emmagatzematge amb fonts d’energia renovable i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial. Uns ajuts publicats en el Reial Decret 477/2021 per part del Govern Central i que s’inclouen dins el Plan de Recuperación, Transformación y Resilencia que compten amb els recursos dels fons europeus Next Generation.

En aquests ajuts s’inclouen totes les actuacions i, per tant, factures posteriors al 30 de juny de 2021, dia que es va publicar el Reial Decret al BOE. La Generalitat, però no els obrirà fins a principis de gener.

El total dels ajuts ascendeix a 115 milions, que es divideixen en sis programes per tal de garantir que se’n beneficiïn tots els sectors i de diversificar les actuacions.

Pel que fa als particulars, comunitats de propietaris, administracions públiques i tercer sector que no tinguin activitat econòmica hi ha 3 línies d’ajuts i es pot iniciar la tramitació el 10 de gener.

Les 3 línies són:

  • Autoconsum renovable sectors residencial, administracions i 3r sector (amb emmagatzematge o sense)
  • Incorporació emmagatzematge per a l’autoconsum renovable existent, sectors residencial, administracions i 3r sector
  • Renovables tèrmiques sector residencial.

Pel que fa als ajuts al sector de serveis i altres sectors productius, també hi ha 3 programes d’ajuts que ja es poden tramitar.

  • Autoconsum renovable sector serveis (amb emmagatzematge o sense)
  • Autoconsum renovable altres sectors productius (amb emmagatzematge o sense)
  • Incorporació emmagatzematge per a l’autoconsum renovable existent, sectors serveis i productius

En els mesos vinents, l’Ajuntament de Vallirana realitzarà xerrades informatives per promoure la instal·lació de plaques solars a habitatges unifamiliars però també la figura de les comunitats energètiques per a comunitats de propietaris.

Més informació i tramitació dels ajuts

Darrera actualització: 29.12.2021 | 13:03