Projecte capdavanter d’estalvi energètic de la Creu Roja i l’Ajuntament

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 12:45

A Catalunya només s’està fent a Vallirana i Mataró

Ahir dijous l’alcaldessa Eva Martínez, la regidora de Serveis Socials, Raquel García, i la cap dels Serveis Socials, Maribel Guerrero, van fer una valoració del projecte capdavanter d’estalvi energètic que porten a terme Creu Roja i Ajuntament de Vallirana. Aquest projecte només s’està fent a dos municipis de Catalunya: Vallirana i Mataró.

El projecte consta del recurs d’un tècnic per a l’assessorament i acompanyament de famílies vulnerables per a la reducció del cost energètic. Els representants municipals van voler conèixer i comprovar el seu funcionament per fer-ne una valoració a partir de les explicacions dels representants de Creu Roja.

El suport inclou diferents accions com són la revisió de les factures dels diferents subministraments energètics, l’acompanyament i assessorament en la sol·licitud d’ajuts i deduccions en la despesa energètic, el lliurament d’un kit d’estalvi energètic format per llums Led, reductors del cabal d’aigua, endolls... També es preveu que es facin visites a les llars i auditories energètiques.

Està previst coordinar totes aquestes actuacions també a escala general de tot el municipi. Es tracta d’un pas més en el trajecte de la transició energètica per l’acompliment dels objectius per al desenvolupament sostenible establerts per Europa per al 2030.

També es va aprofitar per visitar les instal·lacions de la Creu Roja i els diferents projectes com el rebost solidari o el rober.

Darrera actualització: 29.12.2021 | 13:09