Vallirana presenta la Fira de l’Energia Solar i l’Habitatge Sostenible

Dijous, 17 de març de 2022 a les 14:00

Se celebrarà aquest dissabte 19 al poliesportiu municipal

L’Ajuntament de Vallirana ha presentat aquest migdia a la sala de plens l’edició 2022 de la Fira Vallirana Natura que enguany, en una edició especial, serà la Fira de l’Energia Solar i l’Habitatge Sostenible, sota el lema “un benefici per al planeta i per a la vostra butxaca”. L’acte l’ha presidit l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, acompanyada de diferents membres de l’equip de govern, tècnics municipals així com també de les dues entitats locals que també participaran en la fira (Unió de Botiguers i Vallirana Activa).

Durant tot el dissabte 19, al poliesportiu municipal (ubicat al Complex Esportiu Municipal CEM Vallirana) es podran visitar estands d’empreses, comerços i estaments relacionats amb l’energia solar i la construcció i adequació d’habitatges sostenibles. Al voltant de la fira hi haurà xerrades, presentacions, i diverses activitats familiars orientades, totes elles, a la conscienciació del respecte pel Medi Ambient i la promoció d’alternatives energètiques sostenibles i verdes.

La fira s’obrirà a les 10.30 amb la visita de Xesco Gomar, diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. Durant el matí el recinte estarà obert fins a les 13.30 h i tornarà a obrir a les 16.30 h. Durant el matí hi haurà diversos tallers, un espai corner amb presentacions d’entitats, projectes i productes, així com la presentació per part de l’Ajuntament de la Guia d’empreses i comerços de Vallirana per l’habitatge sostenible. A la tarda hi haurà diferents activitats familiars com els 35 jocs d’habilitats amb andròmines que aposten per reduir, reciclar i reutilitzar o l’espectacle infantil “Un viatge per l’energia”. Es completarà la tarda amb xerrades i presentacions.

La Fira de l’Energia Solar i l’Habitatge Sostenible és un pas més del municipi per les energies renovables i la sostenibilitat del planeta, en línia amb l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Vallirana ha estat un dels municipis pioners en els avantatges en la instal·lació de plaques solars (bonificació del 30 % de l’IBI durant els primers 10 anys i del 95 % en l’impost de construcció), fet que l’ha convertit en una de les localitats de Catalunya amb més habitatges que han optat per aquest tipus d’energia.

Darrera actualització: 17.03.2022 | 14:44