Signada l’acta de replanteig de la interconnexió del Pou Nou amb el dipòsit de Can Prunera

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 11:20

Es preveu iniciar les obres durant el mes d’agost

El 27 de juliol, es va signar l’acta de replanteig de les obres de la interconnexió hidràulica entre el Pou Nou, el dipòsit Nou Industrial i les instal·lacions de Can Prunera. Es preveu l’inici de les mateixes durant el mes d’agost i amb una durada prevista de nou setmanes.

La finalitat i objectiu d’aquesta obra és poder enviar i rebre aigua provinent del dipòsit Nou industrial al sector abastit pel pou de Can Prunera, així com establir una connexió hidràulica fiable i amb prou capacitat entre el sector Est i Oest de Vallirana, fins ara precària. També es té en compte, que en el futur ajudi a establir una xarxa de distribució d’aigua provinent d’Aigües Ter Llobregat.

Aquesta mesura ha de servir també per ajudar a prevenir la falta de disponibilitat del Pou de Can Prunera, com per exemple va passar amb l’episodi d’elevada terbolesa per causa de les fortes pluges caigudes a Vallirana a principis de l’any 2020.

Els treballs consistiran principalment en la construcció d’una nova canonada de connexió que anirà des del Pou Nou i les canonades de la xarxa de transport entre el dipòsit Nou Industrial i el dipòsit Can Prunera, al carrer Garraf. En aquest carrer es construirà l’arqueta d’interconnexió. La canonada circularà sota el camí rural, algunes parcel·les agrícoles, el carrer Empordà, el carrer Cerdanya, el carrer Segrià, la plaça Germans Molins i el carrer Garraf. Al recinte del dipòsit Can Prunera es construirà una arqueta de bypass.

L’import de licitació de les obres va ser de 429.837,74 € (més  IVA) i va resultar ser adjudicatària l’empresa FCC Aqualia, SA, per un import d’adjudicació de 291.859,83€ (més IVA), és a dir, amb una baixa del 32,1% sobre l’import d’adjudicació.

Darrera actualització: 12.01.2022 | 11:58