Es presenta a la Comissió la memòria valorada de la reurbanització del c/Major

Dijous, 19 de gener de 2023 a les 14:10

Una proposta inicial per negociar amb el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana el traspàs del carrer Major a titularitat municipal

La Comissió de Treball pel carrer Major, formada per l’alcaldessa, regidors de l’equip de govern i de l’oposició, tècnics municipals, i representants del comerç local i de la ciutadania, es va reunir a la sala de plens ahir dimecres per conèixer la memòria valorada de la proposta de reurbanització de tot el carrer Major.

A partir del decret que regula la transferència de carreteres que passen a ser vies urbanes, com passa amb el carrer Major des de l’entrada en funcionament de la variant, s’ha de presentar un estudi al Ministeri perquè faci la reurbanització de la via abans del traspàs.

El que es va presentar ahir a la Comissió no és el projecte final sinó una memòria valorada, es tracta d’una proposta inicial que caldrà anar ajustant i negociant amb el Ministeri. La proposta contempla tres espais diferents al llarg de tot el carrer Major. Hi destaca una zona de plataforma única que aniria des de l’avinguda de la Parellada fins al carrer Verge de Montserrat amb prioritat inversa per a vianants.

Pròximament, es penjarà la memòria valorada perquè tothom la pugui consultar i en el cas que ho consideri, fer-ne aportacions. Algunes ja es van fer per part de la Comissió ahir.

La Comissió també va fer una valoració del funcionament del carrer Major des de la seva reordenació el 2021, amb algunes aportacions de millora però sobretot amb una valoració força positiva.

L’alcaldessa, Eva Martínez, el regidor Jordi Urrea i l’arquitecta municipal Assumpta Brau, van presentar i exposar la memòria valorada.

Darrera actualització: 19.01.2023 | 13:57