La Comissió del carrer Major fa balanç de les obres realitzades

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 14:10

S’està fent un comptatge de trànsit de vehicles per a la sincronització dels semàfors

La Comissió del Carrer Major es va reunir ahir per fer balanç de les obres del projecte de la primera fase de remodelació i valorar-ne el resultat, abans de la signatura de recepció de les obres. La valoració per part dels membres de la Comissió ha estat molt positiva, especialment pel que fa a l’ampliació en el nombre de places d’aparcament, sent actualment de 1143 places al nucli urbà; la millora de la seguretat amb la nova semaforització i els passos de vianants, i la baixada dels cotxes de la vorera, que suposa una ampliació de les voreres pel pas de la ciutadania, que fa més agradable les compres al comerç local i el passeig pel centre del municipi. En aquest sentit, es preveu la instal·lació de bancs.

En el cas dels passos de vianants sense semàfor, està previst la col·locació de lluminària led perquè siguin més visibles, i també s’estudiarà la possibilitat de pintar-los en 3D per reduir la velocitat.

Pel que fa a la semaforització, en aquests moments s’està fent un comptatge que servirà per a sincronitzar els tempos de cada semàfor en funció de les necessitats de cada zona, a través de la centralització del control de cadascuna de les fases. La durada del comptatge està previst que sigui d’una setmana i oferirà dades a temps real, que permetran sincronitzar-los de manera objectiva i adaptada a les necessitats.

Actuacions pendents

Està previst la instal·lació d’un mirall més ample i rectangular per a millorar la visibilitat de la incorporació del carrer de Lluis Companys, així com la recol·locació del mupi de publicitat. En el cas del mirall rectangular, també es valorarà a la incorporació al carrer Major des del carrer Sant Mateu.

També es col·locarà una marquesina a la parada del bus davant l’Ajuntament i a la rambla de la Sobirania.

Control de la regulació d’aparcament

La Comissió va demanar a l’Ajuntament més control en la regulació de l’aparcament a través de sancions per part de la Policia Local, per tal d’afavorir la rotació de vehicles. En aquest sentit, després de la campanya informativa que s’està duent a terme per a promoure un bon ús de l’aparcament, des de la Policia Local es començarà a fer una campanya sancionadora. L’objectiu és evitar els cotxes que queden estacionats tot el dia a les zones blaves.

Actuacions posteriors

A banda del projecte de la primera fase, l’Ajuntament té previst fer un plec per metre quadrat per a la reparació progressiva de les voreres que han quedat malmeses a causa de l’aparcament dels vehicles a les voreres durant el pas dels anys.

La pròxima reunió de la Comissió està prevista pel mes de febrer per revisar tot el projecte.

Darrera actualització: 12.01.2022 | 11:43