Preinscripció escolar curs 2020-2021

Divendres, 8 de maig de 2020 a les 14:45

Es podrà realitzar de forma telemàtica i de manera presencial només amb cita prèvia

A partir del 13 de maig i fins al 22 es podrà fer la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la covid-19, tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials.

En aquest sentit, com a prevenció davant del coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripció.gencat.cat. per educació infantil de segon cicle, primària i ESO.

En el cas de les Escoles Bressol Municipals, el tràmit es realitzarà a través del web municipal www.vallirana.cat.

S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària- escanejada o fotografiada – mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

La preinscripció per estudis post-obligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny per a Batxillerat; del 2 al 8 de juny per a cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny per als cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny

Presencial amb cita prèvia, del 19 al 22 de maig

Aquelles famílies que no disposin de mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, podran lliurar les sol·licituds de forma presencial, del 19 al 22 de maig ambdós inclosos.  Per fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon, des de la pàgina web de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació.

En el cas de les Escoles Bressol Municipals, la cita prèvia es demanarà de forma telefònica directament als centres o per correu electrònic. L'horari serà de 9 a 13.30 h.

A causa del tancament de centres per la covid-19, enguany molts centres educatius no han estat a temps de fer la jornada de portes obertes. Atès que aquests només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció,  no serà possible realitzar visites als centres.

Formalització de la matrícula

Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.  

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil,  serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre. 

Podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per la resta d’ensenyaments  a preinscripcio.gencat.cat

ADJUNTEM PDFS INFORMATIUS I FULL SOL·LICITUD PREINSCRIPCIONS ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS

Darrera actualització: 12.05.2020 | 16:00