“Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu”

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 09:50

Vallirana se suma a la campanya contra l’homofòbia a l’esport

Vallirana ha commemorat un any més el Dia Internacional contra l’homofòbia en el futbol que se celebra el 19 de febrer, unint-se a la difusió de la campanya “Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu” de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport. Una campanya que insta al sector esportiu, i concretament el món del futbol, a fer-ne la màxima difusió i a denunciar qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.

L’objectiu és garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol mena de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El Dia Internacional contra l’Homofòbia en el futbol es commemora el 19 de febrer, dia que va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat i que es va treure la vida fruit d’una profunda depressió motivada per la pressió de l’entorn esportiu per la seva orientació sexual. En la seva memòria es va impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, per destacar la seva lluita, el seu coratge i la seva memòria.

#sportsenseLGTBfòbia

Darrera actualització: 19.02.2021 | 09:56