Vallirana ja disposa del primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 10:00

Gràcies a l'acord signat entre Endesa X i Blau Ecològic S.L., que gestiona l'estació Valliwash.

Vallirana ja compta amb el primer punt de recàrrega ràpida al municipi, amb el qual es pot carregar un vehicle elèctric en uns 20 minuts. L’acció ha estat possible gràcies a l’acord signat entre Endesa X i Blau Ecològic S.L., que gestiona l’estació Valliwash, la qual compta amb una benzinera Petromiralles i altres serveis com dos ponts de rentat automàtic, quatre boxes de pressió i aspiració, entre d’altres.

La infraestructura, que ja està connectada a la xarxa elèctrica, permet alimentar dos vehicles de manera simultània, un utilitzant la recàrrega ràpida i l’altre la semiràpida. De fet, compta amb tres connectors: dos de càrrega ràpida de tipus CHADEMO i CCS2 (50kW) i un de semiràpida (22kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d’autonomia en 20 o 45 minuts, respectivament. A més a més, són carregadors universals i serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

El lloc escollit per instal·lar-hi el punt de recàrrega és estratègic, ja que es troba situat a la mateixa carretera N-340 i a escassos metres de la glorieta que connecta amb l’autovia B-24, que neix justament al nucli urbà de Vallirana i facilita l’accés a la ciutat de Barcelona, passant per diversos municipis del Baix Llobregat.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, ha afirmat que "Vallirana és un municipi compromès amb les energies renovables. De fet som el quart municipi de Catalunya amb nombre d'instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic. És per això que celebrem que les empreses locals també apostin pel medi ambient. Ara els usuaris amb vehicles elèctrics, siguin de Vallirana o no, podran fer parada al municipi a carregar els seus vehicles i gaudir de la resta d'atractius que el nostre municipi els ofereix. Enhorabona a l'empresa Valliwash. Cooperem per la transició energètica!".

Aquest acord s’emmarca en el Pla de Desenvolupament d’Infraestructures d’accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que Endesa va presentar a finals del 2020 i que suposa una inversió de 65 milions d’euros amb l’objectiu d’instal·lar 8.500 punts de recàrrega en indrets d’accés públic fins el 2023. A dia d’avui ja n’hi ha més de 2.000 d’instal·lats.

Els usuaris de vehicle elèctric podran realitzar les recàrregues dels seus cotxes d’una manera molt senzilla, gràcies a la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa X, Juice Pass (disponible en IOS i Android). Es tracta d’una plataforma digital d’Endesa on els usuaris podran localitzar -a través d’aquesta aplicació- l’estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 12:25

Imatges

punt recàrrega ràpida vehicles elèctrics punt recàrrega ràpida vehicles elèctrics punt recàrrega ràpida vehicles elèctrics